Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Ajax onderzoekt rol technisch directeur Sven Mislintat bij transfer

Douwe de Vries

Geupdate 20/09/2023 om 10:38 GMT+2

De zoveelste bom bij Ajax lijkt gebarsten. Na onder andere de dramatische seizoensstart en ontevredenheid binnen de technische staf, is technisch directeur Sven Mislintat nu in opspraak gekomen. Bij een transfer op de deadlinedag zou een speler gekocht zijn via een zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in het privébedrijf van Mislintat. De NOS meldt dat Ajax een onderzoek instelt.

Sven Mislintat wordt verdacht van een duistere transfer

Foto: Getty Images

De vermeende gang van zaken gaat tegen het Amsterdamse transferbeleid in. Ajax bleek, volgens het onderzoek van de NOS, niet op de hoogte. Het bedrijf van Mislintat waar het om gaat heet Matchmetrics GmbH. Nadat de Duitser dit jaar technisch directeur werd bij Ajax kreeg hij de meerderheid van de aandelen binnen Matchmetrics. Een commercieel datasysteem voor voetbalscouting. In juni krijgt zaakwaarnemerskantoor AKA Global ook belangen in het bedrijf van Mislintat en de drie andere eigenaren.

Bestuurlijke codes

De desbetreffende transfer gaat naar alle waarschijnlijkheid om de overstap van VfB Stuttgart-linksback Borna Sosa. Hier ging 8 miljoen euro mee gemoeid. Arthur Beck van AKA Global heeft Sosa in zijn stal, en doet dus goede zaken met Mislintat. Dit gaat tegen verschillende bestuurlijke codes van Ajax in. Zo moet de RvC op de hoogte zijn van eventuele belangenverstrengeling. Ook moet door dit orgaan kunnen worden verantwoord dat codes toch worden nageleefd.

Welke gevolgen dit voor Mislintat zal hebben is nu nog onduidelijk. In een reactie aan de NOS laat Ajax weten: "Ajax is dit uiteraard nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs. Sven verleent daarbij volledige medewerking, waaronder het delen van alle relevante documenten." Nadat vandaag eerder bekend werd dat Mislintat aan de stoelpoten van hoofdcoach Steijn zaagt, moet nu de technisch directeur zelf vrezen voor zijn positie. Het, in meerdere opzichten, in crisis verkerende Ajax neemt het aanstaande donderdag in de Europa League op tegen Marseille. Aanstaande zondag wacht de Klassieker tegen Feyenoord in de ArenA.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie