Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Van Persie nieuwe hoofdtrainer SC Heerenveen - tekent tweejarig contract

Maurits ten Kate

Geupdate 29/04/2024 om 13:01 GMT+2

Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal tekent voor twee jaar in Friesland. Verschillende media hebben zijn komst gemeld. Na dit seizoen zal Van Persie Kees van Wonderen opvolgen, die na een wisselvallige periode vertrekt bij de Friezen.

Robin van Persie, hier te zijn tijdens een benefietwedstrijd voor Glasgow Rangers.

Foto: Getty Images

Hoewel Feyenoord graag met Van Persie verder wilde, kon de bekerwinnaar niet garanderen dat hij trainer zou worden, ondanks dat de huidige trainer van de Rotterdammers, Arne Slot, na dit seizoen vertrekt richting Liverpool. Bij Heerenveen krijgt Van Persie echter wel die kans,
Eerder aasde de Rotterdamse clublegende Dirk Kuijt ook al op de functie van hoofdtrainer in De Kuip, maar ook dat ging toen niet door. Van Persie is momenteel werkzaam als trainer van Feyenoord onder 18.
Sinds 2021 is de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal actief in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij begon als assistent-trainer bij de onder 16 en vormde later een trainersduo met Brian Pinas bij onder 18. Van Persie is momenteel bezig met het behalen van zijn hoogste trainersdiploma.

Wisselvallig

Naast Van Persie sprak Heerenveen ook met oud-Ajax trainer Maurice Steijn en Rick Kruys, momenteel coach bij VVV Venlo. Die laatste leek goede papieren te hebben, maar technisch directeur Ferry de Haan lijkt nu toch voor 'RVP' te gaan, met wie hij bij Feyenoord samen speelde toen de club in 2002 de Europa Cup won.
De laatste jaren stond Kees van Wonderen aan het roer bij de club van Foppe de Haan en Riemer van der Velde. In het eerste jaar haalde Van Wonderen met Heerenveen de play-offs voor Europees voetbal, maar werd het in de halve finale uitgeschakeld door FC Twente.
Dit jaar presteren de Friezen matig. Slechts vier clubs kregen dit seizoen meer goals tegen en na de oorwassing in het eigen Abe Lenstra Stadion tegen aanstaand kampioen PSV (0-8) lijken de play-offs dit jaar aan Heerenveen voorbij te gaan.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie