Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Euro 2024 | Frankrijk kan het met een speler minder af op EK - N'Golo Kanté terug in selectie

Edward Swier

Geupdate 17/05/2024 om 13:21 GMT+2

Aanvankelijk mochten er ‘maar’ 23 spelers per land naar het EK voetbal, maar dankzij een pleidooi van onder anderen Ronald Koeman werden de selecties door de UEFA tot 26 man uitgebreid. Frankrijk zegt de titelstrijd van deze zomer echter wel met minder spelers af te kunnen. Didier Deschamps selecteerde slechts 25 Haantjes.

Didier Deschamps, N’Golo Kanté

Foto: AFP

Volgens middenvelder Aurélien Tchouaméni is dat, met hulp van de Franse bevolking, trouwens ook meer dan genoeg. “We gaan niet met 25 spelers naar het EK, maar met 68 miljoen.”

Tegen Oranje

Frankrijk is tegenstander van Nederland op het EK. Beide ploegen treffen elkaar op 21 juni. De Fransen, die vanwege de overvloed aan talent als één van de grote favorieten voor het EK worden gezien, trappen het EK op 17 juni af met een wedstrijd tegen Oostenrijk.

N'Golo Kanté

De Franse selectie werd donderdagavond live op de Franse televisie gepresenteerd door de bondscoach zelf. Tot de geselecteerden hoort, tot veler verrassing, ook N’Golo Kanté. De dertiger verhuisde naar Al-Ittihad in Saoedi-Arabië en leek daarmee zelf een streep door zijn interlandcarrière te hebben gezet. Hij speelde twee jaar lang geen wedstrijd voor Les Bleus.
“Zeker, hij heeft geen wedstrijden in een Europese topcompetitie in de benen, maar hij heeft wel een heel seizoen gespeeld. Hij zit weer op zijn niveau. Tuurlijk kun je discussiëren over de competitie in Saoedi-Arabië. Maar als je meer dan 4000 minuten maakt, kan je het fysiek in ieder geval aan. Vanwege zijn ervaring en spirit geloof ik dat de Franse selectie beter wordt met hem erbij’’, verklaarde Deschamps zijn opmerkelijke keuze voor N’Golo Kanté.

Olympische Spelen

Wat Deschamps betreft mogen spelers zowel aan het EK als de Olympische Spelen deelnemen. “Waarom niet? Wat mij betreft is er geen enkel obstakel. Ik wissel veel informatie uit met Thierry Henry, de coach van de olympische ploeg. Het is zijn beslissing wie hij selecteert voor Paris 2024. Maar de ultieme beslissing wordt natuurlijk toch genomen door de clubs. We moeten hoe dan ook met z’n allen ervoor zorgen dat Thierry met de sterkst mogelijke ploeg naar de Olympische Spelen kan.”
Overigens heeft Deschamps, net als zijn collega-bondscoaches, tot 7 juni de tijd om zijn voorlopige selectie aan te passen. Er moeten echter wel goede redenen zijn om dat nog te doen.

De Franse selectie

Keepers: Alphonse Areola (West Ham), Mike Maignan (AC Milan), Brice Samba (Lens)
Verdedigers: Jonathan Clauss (Olympique Marseille), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konaté (Liverpool), Jules Koundé (FC Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), Benjamin Pavard (Inter), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München)
Middenvelders: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), N’Golo Kanté (Al-Ittihad), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Warren Zaïre-Emery (PSG)
Aanvallers: Bradley Barcola (PSG), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembélé (PSG), Olivier Giroud (AC Milan), Randal Kolo Muani (PSG), Kylian Mbappé (PSG), Marcus Thuram (Inter).

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie