Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK vrouwen | Doelpuntenmaakster Olga Carmona hoort kort na finale van overlijden vader

Kevin van Nunen

Geupdate 21/08/2023 om 12:02 GMT+2

De dag van de finale van het WK vrouwenvoetbal 2023 zal voor Olga Carmona altijd een speciale blijven. Eentje met een lach en een traan. De Spaanse was door het dollen na het maken van het winnende doelpunt (1-0) tegen het Engeland van bondscoach Sarina Wiegman, maar kreeg kort na de eerste festiviteiten te horen dat haar zieke vader was overleden.

Olga Carmona

Foto: Getty Images

Carmona’s vader was al enige tijd ziek en overleed vrijdag, twee dagen voor de finale, maar familie en vrienden besloten de voetbalster niet direct op de hoogte te stellen. Dit zodat ze zich in alle rust kon voorbereiden op de WK-finale, waarbij ook haar moeder en broers aanwezig waren.
Pas na de finale kreeg Carmona van de overgekomen familie te horen dat haar vader was overleden, waarna ook de Spaanse voetbalbond erover communiceerde. “Zonder het te weten, had ik al een ster voordat de finale begon”, reageert Carmona zelf via Twitter. Met 'een ster' refereert ze aan de star die aan het logo van Spanje wordt toegevoegd.

Ster voor de aftrap

“Ik weet dat jij me de kracht hebt gegeven om iets unieks te bereiken. Ik weet dat je vanavond naar me hebt gekeken en trots op me bent. Rust zacht, papa”, vervolgde de matchwinnares. Wat opviel was dat Carmona na haar doelpunt in de WK-finale een boodschap probeerde te tonen. Die was niet voor haar vader.
Carmona had met zwarte stift de naam Merchi geschreven op haar rode ondershirt en probeerde dit aan de wereld te tonen na haar rake schuiver in de eerste helft. Merchi is de moeder van een vriendin die recent kwam te overlijden, zo vertelde Carmona zelf. Ze had op dit moment nog geen weet van het verliezen van haar vader.

Merchi

“Deze overwinning gaat naar de moeder van één van mijn beste vrienden. Ik draag deze overwinning met al mijn liefde op aan de hele familie”, vervolgt Carmona, die tot dusver drie keer scoorde namens kersvers wereldkampioen Spanje. Twee van die drie goals maakte de linksback in de halve finale en eindstrijd. Aan haar goal in de finale ging een prachtige loopactie vooraf.
Carmona en de overige speelsters van de Spaanse selectie worden deze week in Madrid gehuldigd voor het winnen van het WK voetbal.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie