Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK vrouwen | “Jij ook doei!” - Amerikaanse wereldkampioene reageert op Beerensteyn

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 11/08/2023 om 17:26 GMT+2

De woorden van Lineth Beerensteyn over de uitschakeling van de Verenigde Staten op het WK vrouwenvoetbal zijn niet onopgemerkt gebleven. De aanvalster van de Oranje Vrouwen vertelde zich te storen aan de hooghartige houding van Team USA. Een dag later verloor Nederland zelf zijn kwartfinale. Reden voor Sydney Leroux om terug te slaan naar Beerensteyn.

Beerensteyn kreeg een penalty van Frappart, maar de VAR draaide dit terug...

Foto: Getty Images

Er bestond vooraf bij Team USA geen twijfel over het behalen van de derde wereldtitel op rij. Het was slechts de vraag wie in de editie van 2023 de tegenstander mocht zijn in de finale. Het liep iets anders, na een wonderlijke penaltyserie tegen Zweden. Een bizarre VAR-penalty bevestigde de nederlaag in de achtste finale.
“Yes, doei!” Dit was de eerste gedachte die bij Beerensteyn opdoemde na de eliminatie van Team USA, zo bevestigde ze tijdens een persmoment. “USA had een grote mond. Maar je moet het eerst op het veld laten zien en daarna pas praten”, vertelde de aanvalster.

Even mond houden

Beerensteyn: “Ik wil niet onaardig zijn, want ik heb veel respect voor de Amerikaanse ploeg, maar ze liggen eruit en voor mij is dat een opluchting. Amerika moet nu aan de slag om beter te worden, maar dient vooral te onthouden: niet praten over iets dat nog ver weg is. Even je mond houden.”
Leroux zal ongetwijfeld van mening zijn dat ze Beerensteyn trakteert op een koekje van eigen deeg. De Leeuwinnen verloren na verlenging met 2-1 van Spanje, wat betekent dat er een punt staat achter het toernooi. Door een plek in de halve finale staat een dikke streep.

You're bye too

“Als we één ding hebben geleerd, is het om te wachten met grote woorden spreken totdat je met een gouden medaille op het podium staat want… you’re bye too”, zo luidt het bericht dat Leroux via Twitter verstuurt. Leroux maakte deel uit van de selectie van de Verenigde Staten die in 2015 wereldkampioen werd.
De boodschap van Leroux kan niet anders worden opgevat als een directe reactie op Beerensteyn, die tegen Spanje zeker twee goede kansen kreeg om Nederland in de verlenging op voorsprong te schieten. Even later sloeg Salma Paralluelo toe namens Spanje en was de oranje WK-droom over.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie