Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK vrouwen | "Nederlandse voetbalsters maken 10 procent kans op WK-titel" - Gracenote

Wian Slendebroek

Geupdate 05/08/2023 om 18:53 GMT+2

Volgens databureau Gracenote maken de Nederlandse voetbalvrouwen 10 procent kans op het winnen van dit WK. Tegenstander in de achtste finales Zuid-Afrika, maakt volgens het bureau minder dan 1 procent kans op het winnen van de titel.

De Nederlandse voetbalvrouwen juichen na een goal tegen Vietnam

Foto: Getty Images

De percentages worden berekend door heel veel resultaten uit het verleden in een computermodel te gieten. Dat model bekijkt het speelschema en berekent hoe groot de kans is om een ronde verder te komen. Uiteindelijk blijft er een winstkans voor het toernooi over.
Het computermodel geeft Nederland 94 procent kans om van Zuid-Afrika te winnen. Als Nederland van Zuid-Afrika wint, treft het Spanje. Die wedstrijd wordt volgens Gracenote erg spannend, maar Nederland lijkt in die wedstrijd net iets betere papieren te hebben. In de modellen verliest Nederland in de halve finales van de Verenigde Staten die daarna ook het toernooi winnen door van Engeland te winnen.

Andere berekening

Gracenote is niet het enige bureau dat een voorspelling doet. Ook het Britse databureau Opta heeft een computermodel. Zij geven Nederland 7,6 procent kans. Volgens hen is Engeland de grote favoriet. De ploeg onder leiding van Sarina Wiegman maakt in die voorspelling 26 procent kans op de winst. Veel meer dan nummer twee Verenigde Staten.
Nederland speelt zondagochtend 04:00 uur tegen Zuid-Afrika voor een plekje in de kwartfinale. Nederland ging als groepswinnaar door naar de volgende ronde.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie