Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK vrouwen | “Yes, doei!” - Beerensteyn totaal niet rouwig om uitschakeling Verenigde Staten

Kevin van Nunen

Geupdate 10/08/2023 om 14:29 GMT+2

Voor het eerst sinds 2015 winnen de Verenigde Staten het WK vrouwenvoetbal niet. Dat weten we al voordat, tijdens de editie van 2023, de kwartfinales worden gespeeld. Team USA verloor in de achtste finales na strafschoppen van Zweden. Daar is niet iedereen rouwig om. Van Lineth Beerensteyn tot Donald Trump.

Megan Rapinoe

Foto: Getty Images

“Yes, doei!” Dat was de eerste gedachte van Beerensteyn na het goedkeuren van een bizarre en beslissende VAR-penalty, waarbij de bal een millimeter over de lijn bleek. Zweden won, de wereldkampioen was onttroond.
Vooral de houding van de topfavoriet stoorde de aanvalster van het Nederlands elftal al een tijdje. “USA had een grote mond. Maar je moet het eerst op het veld laten zien en daarna pas praten”, vindt Beerensteyn.

Even mond dicht

Amerika won met klein verschil van Vietnam en speelde gelijk tegen Nederland en Portugal, waardoor het geen groepswinnaar werd en al vroeg op het sterke Zweden stuitte. Gevolg is ook dat de Oranje Leeuwinnen telkens ’s nachts moeten spelen, omdat het schema op maat was gemaakt voor de favoriet.
Beerensteyn: “Ik wil niet onaardig zijn, want ik heb veel respect voor de Amerikaanse ploeg, maar ze liggen eruit en voor mij is dat een opluchting. Amerika moet nu aan de slag om beter te worden, maar dient vooral te onthouden: niet praten over iets dat nog ver weg is. Even je mond houden.”

Arrogante houding Team USA

Terwijl Nederland in de nacht van donderdag op vrijdag speelt tegen Spanje voor een plek in de halve finale, is de schok in Amerika nog altijd groot. Zo kan het gebeuren dat er oude filmpjes op TikTok viral gaan waarin Team USA zich hardop afvraagt door wie het gestopt kan worden.
Daar is inmiddels op ingehaakt door de (lange) video af te kappen met een afbeelding van de keepster van Zweden. Ook zorgt de gemiste penalty van Megan Rapinoe voor veel reacties, om zelfs niet te zeggen dat dit werkt als een rode lap op een stier.

Trump vs Rapinoe

Enkele weinig vleiende ‘highlights’ van de uitgesproken voetbalster zijn achter elkaar gezet en het feit dat ze nogal lacherig reageerde op de misser wordt haar aangerekend. Vergeten wordt eventjes dat ze twee keer wereldkampioen werd en olympisch goud plus brons veroverde, los van nog veel meer prijzen.
Bijvoorbeeld door Donald Trump. Het steekt de voormalig president van Amerika wellicht nog altijd dat Rapinoe een uitnodiging afsloeg om in het Witte Huis de wereldtitel van 2019 te vieren. Ook maakte ze zich in woord en gebaar hard voor ‘equal pay’ en gelijke rechten voor de LHBTIQ+-gemeenschap, terwijl Trump en de zijnen daar niet bepaald op zaten te wachten.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie