Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Johan Cruijff Schaal | Noa Lang haalt gram op Feyenoord-publiek door PSV naar winst te schieten

Kevin van Nunen

Geupdate 04/08/2023 om 22:04 GMT+2

Noa Lang heeft PSV bij de opening van het voetbalseizoen gelijk de eerste prijs bezorgd. De aankoop zorgde er met een laat doelpunt voor dat de Johan Cruijff Schaal opnieuw meegaat naar Eindhoven. Lang scoorde in de 79ste minuut de beslissende 0-1 en haalde zo zijn gram op het Feyenoord-publiek.

Noa Lang verscheen in De Kuip als enige op het scorebord

Foto: Getty Images

Lang kwam deze zomer over van Club Brugge en heeft een verleden bij zowel Ajax als de jeugd van Feyenoord. Wie weet was dat laatste extra aanleiding om weinig vleiende liedjes te zingen over de aanvaller van PSV. Hoewel de KNVB aankondigde streng op te treden tegen spreekkoren, was hier in De Kuip weinig tot niets van te merken.
Zelf leek Lang er nog wel om te kunnen lachen en hij zocht ook de confrontatie met het publiek, niet in de laatste plaats nadat hij doel had getroffen. Uit één van de weinig vloeiende aanvallen werd Ismael Sabairi in de zestien vrijgespeeld. De breed gelegde bal was een prooi voor Lang, die het net deed trillen.

Twee afgekeurde goals

Dit was voor Feyenoord het moment om in gang te schieten. Tot dan toe loerden de Rotterdammers op de omschakeling, wat ook succesvol was toen Igor Paixão raak schoot. In de opbouw was echter duidelijk sprake van buitenspel, waardoor het feest niet doorging.
Zo boos als de Feyenoorders waren om het verpesten van hun feestje, zo blij was de aanhang even later toen PSV hetzelfde lot trof. Binnen korte tijd werden twee doelpunten afgekeurd door de VAR. Het leuke wippertje van Isaac Babadi leverde daarom niets op.

Vizier op Champions League

Ook het slotoffensief van Feyenoord leverde niets op, waardoor PSV er in De Kuip met een prijs vandoor ging. Dit betekent dat nieuwbakken trainer Peter Bosz direct van de nul is, met zijn eerste echte prijs. Hij werd weliswaar kampioen met Heracles Almelo van de Eerste Divisie, maar op het hoogste niveau ging er altijd wel net weer iets mis.
Veel liever dan het winnen van de Johan Cruijff Schaal kwalificeert Bosz zich met PSV voor de Champions League. Daar kan nu het vizier op, want dinsdag staat in de voorronde de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz op het programma. Feyenoord is als kampioen automatisch geplaatst voor de hoofdtoernooi.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie