Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Jupiler Pro League | Toby Alderweireld schenkt Royal Antwerp en Mark van Bommel titel met wereldgoal

Matthijs Klerkx

Geupdate 04/06/2023 om 21:16 GMT+2

In de Jupiler Pro League ging de titel naar Royal Antwerp. De Antwerpenaren – waar Mark van Bommel de trainer is – gingen als koploper de slotdag in. Union leek de titel te gaan pakken, daarna was KRC Genk virtueel kampioen en diep in blessuretijd besliste Toby Alderweireld met een wereldgoal het kampioenschap.

Toby Alderweireld knalde de bal strak in de kruising

Foto: Eurosport

Het was uitermate spannend voorafgaand aan de slotdag in de Jupiler Pro League. Antwerp en Union stonden beide op 46 punten, waarbij de Antwerpenaren dan het voordeel qua doelsaldo hadden. Kort erachter volgde Genk op 45 punten, dat kon dus ook nog kampioen worden.
In de Luminus Arena in Genk kwam de thuisploeg kort voor rust op 1-0 voorsprong via een treffer van Tolu Arokodare. In het Stade Joseph Marien in Brussel kwam Union juist net na de theepauze tot dezelfde stand, nadat Simon Adingra de bal bekeken in de verre hoek schoof.
Terwijl de Brusselaars de titel al lichtjes aan het vieren waren, bracht Gyrano Kerk Antwerp langszij in Belgisch Limburg. Er was een sprankeltje hoop voor Van Bommel en zijn mannen, tot Bryan Heynen Genk weer de leiding bezorgde.
Union leek vlekkeloos op de titel af te gaan, tot in de negentigste minuut de pas ingevallen Shion Homma tegen de bal aanliep en een gelijke stand op de tabellen zette. Nadat even later Noa Lang de 1-2 binnen schoof, was het voor Union definitief voorbij.
In Genk ging men nog zes minuten door en dat bleken er net genoeg voor Antwerp. Diep in de toegevoegde tijd kwam de bal voor de voeten van Toby Alderweireld te liggen. De succesvolle verdediger ramde het leer zowat dwars door de kruising van het Genk-doel heen en bezorgde zijn club, maar dus ook Mark van Bommel, de titel.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie