Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Barcelona-spelers moeten vluchten voor Espanyol-fans na vieren landstitel

Wesley Schreurs

Geupdate 15/05/2023 om 18:29 GMT+2

FC Barcelona is voor het eerst sinds 2019 weer landskampioen geworden in de La Liga. De ploeg van Xavi won met 2-4 bij de lokale rivaal Espanyol. De spelers van Barcelona vierden hun overwinning op de middenstip van het veld en daar waren de Espanyol-fans niet van gediend. Tientallen hooligans bestormden het veld waardoor de spelers de catacomben in moesten vluchten.

Clashes and field invasion at the end of the match between RCD Espanyol and FC Barcelona, corresponding to the week 34 of the Liga Santander, played at the RCDE Stadium, in Barcelona, on 14th May 2023.

Foto: Getty Images

Het is het eerste kampioenschap voor Frenkie de Jong met zijn Barcelona. Barca heeft een voorsprong van veertien punten op aartsrivaal Real Madrid en met nog vier wedstrijden te gaan zijn ze dus niet meer in te halen. De Spaanse topploeg kan de landstitel hard gebruiken, want de club kende een aantal mindere jaren. Mede door geldproblemen bleven de resultaten achter.
Barcelona stond voor rust al met 3-0 voor tegen Espanyol. Robert Lewandowski liet met twee doelpunten zien waarom hij een van de beste spitsten ter wereld is. In de tweede helft gaf De Jong een mooie assist waardoor de ploeg op 4-0 kwam. Espanyol wist in het vervolg nog twee keer te scoren, maar ze konden het kampioensfeestje van Barcelona niet meer bederven.

Veldbestorming

Espanyol staat negentiende en lijkt te gaan degraderen. De club staat vier punten achter Real Valladolid en Cádiz, de komende vier wedstrijden moet er daarom gewonnen gaan worden. De fans van Espanyol waren dus al ontevreden over hun eigen club. Het kampioensfeestje van Barcelona deed de emmer overlopen en een bestorming van tientallen toeschouwers op het veld was het gevolg.
De Jong en Co waren natuurlijk dol van vreugde en in een grote cirkel vierden ze de titel op de middenstip. Het bleef niet bij een striemend fluitconcert, want al snel kwamen de eerste hooligans het veld op gerend. De Barcelona-spelers renden snel naar binnen en de beveiliging moest eraan te pas komen. De invasie leverde verontrustende beelden op.
Maandagochtend liet de La Liga weten dat ze actie gaan ondernemen tegen de Espanyol-supporters die het veld op renden en televisiecamera’s vernielden. De fans die geïdentificeerd kunnen worden zullen voorlopig niet terugkeren in de voetbalstadions.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot judo en van schaatsen tot wielrennen volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie