Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Bellingham na onderzoek met liplezer niet geschorst voor uitspatting tegen Greenwood

Menno Waebeke

Geupdate 07/03/2024 om 14:01 GMT+1

De zaak tegen Jude Bellingham voor zijn uitspatting tegen Mason Greenwood wordt gesponeerd. De liplezer van het onderzoek kon niet met zekerheid zeggen of de middenvelder van Real Madrid zijn landgenoot 'rapist' of 'rubbish' had genoemd. Wel moet Bellingham twee wedstrijden missen na zijn uitval tegen scheidsrechter Jesús Gil Manzano in het duel met Valencia.

Jude Bellingham in duel met Mason Greenwood.

Foto: Getty Images

In de wedstrijd tussen Getafe en Real Madrid begonnen beide spelers in de basis. Na een duel aan de zijlijn leek Bellingham iets te beledigends te zeggen in het gezicht van Greenwood. De sterspeler zou zijn tegenstander 'verkrachter' hebben genoemd en daarom werd een onderzoek ingestart.
Greenwood werd in januari 2022 beschuldigd van poging tot verkrachting en mishandeling van zijn vriendin. De aanvaller werd nooit veroordeeld, ondanks de zichtbare verwondingen bij zijn vriendin op uitgelekte foto's op sociale media. Greenwood en zijn vriendin zijn bovendien nog steeds samen.
Getafe besloot afgelopen zomer om de 22-jarige Greenwood te huren van Manchester United, waar hij nog altijd onder contract staat. Afgelopen woensdag werd bekend dat de bondscoach van Jamaica hem een tweede kans wil geven bij de nationale ploeg. Eerder speelde Greenwood ook al een interland voor Engeland.

Woeste Bellingham

Ondanks dat Bellingham voor het incident met Greenwood geen schorsing heeft opgelopen, moet de sterkhouder wel twee wedstrijden vanaf de kant toekijken. Real Madrid scoorde afgelopen zaterdag in de allerlaatste seconde de 2-3 bij Valencia, maar scheidsrechter Manzano floot midden in de aanval af.
De spelers van Real Madrid reageerden woest en Bellingham kreeg een rode kaart nadat hij te agressief verhaal ging halen bij de arbiter. De speler zelf vindt de schorsing belachelijk. "Ik heb niets beledigends gezegd. Het voelt alsof ik word gebruikt om een voorbeeld te stellen", reageerde hij.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van wintersporten tot judo volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie