Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Xavi komt terug op besluit en gaat toch door als trainer FC Barcelona

Tobias Kappelle

Geupdate 25/04/2024 om 14:43 GMT+2

Xavi blijft toch aan als hoofdcoach van FC Barcelona. De Spaanse trainer gaf eerder aan dat hij aan het einde van dit seizoen zou stoppen als trainer van de hoofdmacht, maar inmiddels heeft de voormalig middenvelder zich bedacht. De club heeft inmiddels bevestigd dat het inderdaad ook het volgende seizoen met Xaxi als coach in zal gaan.

Xavi Hernández

Foto: Getty Images

Op de persconferentie die voor het nieuws belegd werd, sprak voorzitter Joan Laporta over de situatie: "Xaxi heeft tijdens het seizoen een statement gemaakt dat hij zou vertrekken, maar vandaag kunnen we het goede nieuwe melden dat hij blijft en dat hij enthousiast is over het project en er veel vertrouwen in heeft."
Xavi gaf eind januari aan niet meer verder te willen na dit seizoen. Barcelona had toen zojuist een pijnlijke 3-5 nederlaag geleden in eigen huis. Volgens Xaxi was het verstandig voor de club om een andere weg in te slaan. Daar was het bestuur het echter niet mee eens.

Seizoen zonder prijzen

Waar Xavi vorig seizoen nog landskampioen werd met Barcelona, vallen de resultaten dit jaar behoorlijk tegen. Barcelona werd in de kwartfinales van de Champions League uitgeschakeld door PSG, verloor in de halve finale van de Copa del Rey van Athletic club de Bilbao en ook in de competitie is de Catalaanse club kansloos.
De laatste strohalm moest afgelopen zondag gepakt worden tegen aartsrivaal Real Madrid, maar Barcelona gaf twee keer een voorsprong uit handen en ging uiteindelijk met 3-2 ten onder tegen de Koninklijke. Hierdoor is de achterstand op Real Madrid zes wedstrijden voor het einde elf punten.

Rode kaart tegen PSG

Xavi zal dus hoogstwaarschijnlijk geen prijs pakken met Barcelona dit jaar en dat lijkt de oud-speler van de club behoorlijk te steken. Waar Xavi als voetballer bekend stond als een gentleman, is daar tegenwoordig weinig meer van over.
Na de nederlagen tegen PSG en Real Madrid reageerde Xavi zijn frustratie af door de scheidsrechters aan te vallen. Tegen PSG kwam hem dit zelfs op een rode kaart tijdens de wedstrijd te staan.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie