Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | 'Paris Saint-Germain is woedend op Lionel Messi en wil contract niet verlengen'

Mathieu Hilgersom

Geupdate 03/05/2023 om 10:12 GMT+2

Het lijkt erop dat de trip van Lionel Messi naar Saudi-Arabië hem duur komt te staan. Zijn club Paris Saint-Germain zou de steraanvaller niet alleen schorsen voor twee weken, maar ook zijn aflopende contract niet willen verlengen. Hierdoor lijkt een vertrek van de Argentijnse wereldkampioen dichtbij.

Lionel Messi lijkt te vertrekken uit Parijs

Foto: Getty Images

Maandag miste Messi de training van Paris Saint-Germain. De spelers zouden twee dagen vrij zijn, maar na de 1-3 thuisnederlaag tegen Lorient trok trainer Christophe Galtier deze belofte in.

Geen boodschap

De aanvaller had daar echter geen boodschap aan. Hij had al een afspraak gemaakt om naar Saudi-Arabië te trekken als toeristisch ambassadeur van het land. Messi had de trip bovendien al eerder moeten afzeggen, na mindere prestaties van zijn club.
Dinsdag ontstond er veel ophef toen Messi in Saudi-Arabië werd gespot. Het was het zoveelste incident in het rampseizoen van Paris-Saint-German.

Geen nieuw contract

Zijn medespelers zouden 'in shock' zijn vanwege de werkweigering. Ook de clubleiding is bepaald niet blij. Nadat eerder al berichten naar buiten kwamen over een boete en een schorsing, lijkt de club nu ook zijn contract niet te willen verlengen.
L'Equipe meldt dat Paris Saint-Germain de optie van een derde jaar niet wil lichten. Hierdoor zou Messi aan het einde van het seizoen transfervrij kunnen vertrekken.
Het bericht voedt de geruchten van een terugkeer naar FC Barcelona. Ook zou een overgang naar Saudi-Arabië tot de mogelijkheden behoren.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie