Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | Messi die niet komt opdagen voor training is volgende hoofdstuk in rampseizoen PSG

Dave Kornuyt

Geupdate 03/05/2023 om 07:12 GMT+2

Lionel Messi miste afgelopen maandag zonder toestemming een training. Het is het zoveelste hoofdstuk in een rampseizoen voor PSG, dat eigenlijk een droomseizoen had moeten zijn.

Lionel Messi

Foto: Getty Images

De afwezigheid van Messi heeft met van alles te maken. Zo heeft de superster een contract met het land Saudi-Arabië om daar ‘toerisme-ambassadeur’ te zijn. Contractueel moet de Argentijn daarom een aantal keer per jaar afreizen naar het woestijnland.
Laat Messi dat nou net hebben gepland na de wedstrijd tegen Lorient van afgelopen zondag. De spelers van PSG waren twee vrije dagen beloofd, maar de wedstrijd tegen de oranjehemden werd met 1-3 verloren in eigen huis en daarom werd één van die dagen (maandag) ingetrokken.
Lionel Messi trok zich daar niets van aan en stapte in het vliegtuig om aan zijn verplichtingen te voldoen. In Parijs ontstond daardoor veel ophef en waren zijn ploeggenoten volgens de Franse krant L’Equipe ‘in shock’. Het verweer van Messi? Volgens de Argentijn komt de hete zomer eraan in Saudi-Arabië en kon hij zijn trip daarom niet langer uit stellen.

Consequenties

Wat de consequenties zijn van de werkweigering van Messi, is nog niet bekend. Diverse media meldden dat de Argentijn een schorsing krijgt van twee weken.
In deze tijd is hij niet welkom op het trainingsveld en tijdens wedstrijden. Hierdoor mist hij de duels tegen Troyes en AC Ajaccio

Relatie met de club

De relatie met de club was de laatste tijd sowieso al een beetje bekoeld. Messi wordt uitgefloten door zijn eigen supporters, omdat hij zijn contract (nog) niet verlengd.
Daarnaast speelt er nog veel meer bij de club. De Qatarese eigenaren hadden er op ingezet om dit jaar dan eindelijk de Champions League te winnen. Dat lukte weer niet na een pijnlijke uitschakeling tegen Bayern München in de knock-outfase.
Tot overmaat van ramp verspeelt PSG ook steeds meer punten in de titelrace. Marseille is de Parijzenaren inmiddels tot op vijf punten genaderd en is het geloof in de titel in de Zuid-Franse havenstand weer springlevend.
picture

Paris Saint-Germain - FC Lorient

Foto: Getty Images

Instagrampubliek

Alsof dat nog niet alles was, ligt de club ook nog eens in de clinch met de eigen supporters. De supportersverenigingen van met name de Ultra’s in Parijs kregen een mail van de club dat ze niet meer mogen zingen en staan in het Parc des Princes en negentig minuten worden geacht stil op hun plek te zitten.
Daarnaast zijn de prijzen van kaartjes enorm verhoogd in het stadion. Waar in het verleden 15 euro voldoende was om een wedstrijd te aanschouwen, betaal je nu al gauw 60 euro. “Een paar Mexicaanse supporters hadden zelfs 350 euro per ticket betaald voor de wedstrijd tegen Bayern”, zei Benoit, een supporter tegen de Franse site van Eurosport.
Ook zijn medesupporter Cristophe zei in datzelfde interview dat het publiek aan het veranderen is in het stadion. “Het is voortaan een internetpubliek. Er zitten nu alleen mensen die komen om een selfie te maken.”
Er is dus van alles aan de hand in de Franse hoofdstad. Wordt vervolgd..
picture

De Ultra's van PSG.

Foto: Getty Images

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie