Eurosport

Doelpuntenmachine Martínez met Atlanta United op jacht naar MLS-titel

Doelpuntenmachine Martínez met Atlanta United op jacht naar MLS-titel
By Eurosport

The 07/12/2018 at 13:55Bijgewerkt The 07/12/2018 at 13:59

In een volgepakt Mercedes-Benz stadium gaan Atlanta United en de Portland Timbers in de nacht van zaterdag op zondag strijden om de MLS Cup. Met de kersverse MVP Josef Martínez is Atlanta United de absolute sensatie van het afgelopen seizoen.

  • De wedstrijd tussen Atlanta United en de Portland Timbers zie je zondag 9 december om 02:00 LIVE op Eurosport 1 en de Eurosport Player!

Het populaire Atlanta United

Ruim 70.000 toeschouwers bij een wedstrijd in de MLS leek een paar jaar geleden nog een verre droom, maar met de toevoeging van Atlanta United aan de MLS is toch echt gebeurd. Atlanta United debuteerde vorig seizoen in de MLS en was in een klap de populairste ploeg uit de competitie met gemiddeld 48.000 supporters per wedstrijd.

Atlanta imponeerde in hun debuutseizoen met een vierde plek in de Eastern Conference, maar verloor in de play-offs gelijk van Columbus Crew. Dit seizoen eindigde het tweede achter de New York Red Bulls en zaten er regelmatig dik 70.000 fans in het Mercedes-Benz Stadium.

Recordbreker Martínez

Individueel moet Josef Martínez er wel even worden uitgepikt. De spits uit Venezuela is een van de smaakmakers bij Atlanta. Martínez speelde eerder onder anderen bij Torino, maar kwam daar als vleugelspeler niet uit de verf. In de MLS scoort hij er lustig op los als spits. In 54 MLS wedstrijden maakte Martínez 50 goals en gaf hij ook nog eens zes assists.

De tegenstander uit Portland

De Portland Timbers zijn een mooie tegenstander voor Atlanta in de MLS-finale. De ploeg uit Portland won de MLS-cup al eens in 2015 en eindigde in 2013 en 2017 eerste in de competitie. Ondanks dat het dit seizoen blij vlagen niet goed ging met de Portland Timbers staan ze toch in de finale.

Onder Giovanni Savarese eindigde Portland op plek vijf in de Western Conference, maar in de play-offs begon het toch nog te draaien. FC Dallas, de Seattle Sounders en Sporting Kansas City werden allemaal verslagen.

Aanvoerder Diego Váleri had een groot aandeel in dit succes. De MVP in de MLS van 2017, die al sinds 2013 bij Portland speelt, was in de play-offs goed voor vier doelpunten en twee assists in vijf wedstrijden.

Eurosport Player: altijd en overal live sport