Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Bloedstollende titelstrijd in Engeland - Arsenal koploper na gelijkspel Liverpool tegen Ten Hag

Menno Waebeke

Geupdate 08/04/2024 om 10:03 GMT+2

Waar de afgelopen jaren de spanning in de slotfase van de Premier League nog wel eens ontbrak is dat dit seizoen een compleet ander verhaal. Arsenal, Liverpool en Manchester City maken allemaal nog kans op de titel. Het verschil tussen de drie clubs is slechts een punt. Arsenal ligt na het gelijkspel van Liverpool tegen het Manchester United van Erik ten Hag voorlopig op poleposition.

Mohamed Salah benut een strafschop in de slotfase tegen United.

Foto: Getty Images

Liverpool

Jürgen Klopp kondigde eerder dit seizoen zijn vertrek aan bij Liverpool en tijdens zijn 'last dance' wil de Duitse manager maar al te graag voor een tweede keer de titel veroveren. Tijdens de North West-derby nam Liverpool het uit op tegen Manchester United.
Al vroeg kwamen The Reds op voorsprong via Luis Díaz, maar in de tweede helft beet de ploeg van Erik ten Hag van zich af. Bruno Fernandes zorgde na een enorme fout van Jarell Quansah van grote afstand voor de gelijkmaker en een kwartier later krulde het achttienjarige toptalent Kobbie Mainoo op fabelachtige wijze de 2-1 tegen de touwen.
Salah redt punt
Na die treffer had Liverpool wel de overhand, maar de United-defensie hield lang stand. Tot de bezoekers in de 84ste minuut een strafschop gekregen na een onhandige tackle van linksback Aaron Wan-Bissaka. Mohamed Salah ging achter de bal staan en redde een punt voor zijn ploeg.
Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk speelde de hele wedstrijd voor Liverpool en was na afloop bijzonder ontevreden. "Dit had je weer niet mogen weggeven. Dit voelt als een verlies. We moeten hem na die 1-0 gewoon afmaken en dat laten we na", analyseerde hij bij de camera van Viaplay.

Arsenal

De grote winnaar van het weekend is uiteindelijk Arsenal. De Londenaren wonnen zelf met overtuigend met 0-3 bij Brighton & Hove Albion. Bukayo Saka opende de score vanaf de stip en in de tweede helft gooiden Kai Havertz en Leandro Trossard de wedstrijd verder in het slot. Arsenal neemt daardoor de koppositie weer over van Liverpool.
De ploeg van de nog altijd geblesseerde Jurriën Timber maakt dit seizoen grote indruk in Engeland. Vooral de defensie van Arsenal blinkt wekelijks uit. Liefst veertien keer hield de ploeg dit seizoen al de nul in de competitie. In totaal incasseerde Arsenal dan ook slechts 24 tegentreffers.

Manchester City

De derde kaper op de kust is Manchester City. De ploeg die de afgelopen drie jaar kampioen werd in Engeland kent gevoelsmatig een wisselvallig seizoen, maar staat na 31 wedstrijd slechts een puntje achter de twee koplopers. Met de terugkeer van Kevin de Bruyne na de winterstop is het weer gaan lopen in het Etihad Stadium.
De Belg liet zaterdag tegen Crystal Palace opnieuw zijn klasse zien met twee goals en een assist. Ook Phil Foden is dit seizoen een van de uitblinkers bij de ploeg van Pep Guardiola. De Engelsman was midweeks nog goed voor een hattrick tegen Aston Villa en staat dit seizoen al op veertien treffers.
Drie topploegen op slechts een punt van elkaar in de slotfase van de competitie. Het is een ontknoping waar de echte Premier League-fan alleen maar van kan dromen. Over zeven wedstrijden weten we wie aan het langste eind trekt. Wordt het een historische nummer vier voor City, een droomafscheid voor Klopp of de eerste titel voor Arsenal sinds 2004?

Stand

  • 1. Arsenal - 71 punten (+51)
  • 2. Liverpool - 71 punten (+42)
  • 3. Manchester City - 70 punten (+40)
  • 4. Tottenham Hotspur - 60 punten (+20)

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot waterpolo volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie