Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Deelt Manchester City de genadeklap uit aan wankelend Arsenal? - Preview

Yannick Wezenbeek

Geupdate 25/04/2023 om 15:19 GMT+2

Al maanden staat bij voetballiefhebbers 26 april omcirkeld. Niet vanwege koningsnacht maar vanwege Manchester City-Arsenal. Maar waar lange tijd gedacht werd dat City in die wedstrijd zijn laatste kans moet pakken, zijn de rollen de laatste weken omgedraaid. De druk ligt vol bij Arsenal dat de laatste weken steeds meer wankelt.

Manchester City - Arsenal

Foto: Eurosport

Arsenal had een riante voorsprong van vijf verliespunten op Manchester City maar speelde de afgelopen drie weken gelijk waardoor het voordeel is gekanteld richting de club uit Manchester. City heeft met nog twee wedstrijden minder dan The Gunners vijf punten minder.
Bij winst van Manchester City is de kans groot dat de Premier League beslist is. Het momentum ligt bij The Citizens die de laatste zes competitiewedstrijden wonnen. Een eindsprint die we kennen van City. In de afgelopen zes seizoenen pakte de ploeg van Pep Guardiola altijd de meesten punten in de laatste tien wedstrijden.

Mindere fase Arsenal

Waar City bekend staat om een sterke eindsprint was iedereen aan het wachten op het moment dat het fout ging bij Arsenal. Dat moment lijkt nu aangebroken. Twee weken achter elkaar gaf het een riante voorsprong weg van 2-0. Eerst tegen Liverpool en daarna bij West Ham United. Die laatste was extra pijnlijk door een gemiste penalty van Bukayo Saka.
Vorige week kregen The Gunners een nieuwe klap te verwerken. Thuis tegen de hekkensluiter speelde het weer gelijk na een dramatisch begin en krankzinnige slotfase. Het maakte een 1-3 achterstand tegen Southampton in de laatste minuten nog deels goed door 3-3 te gelijk te spelen.
De mindere fase van Arsenal staat niet los te zien van de afwezigheid van William Saliba en Granit Xhaka. De verdediger is er tegen City sowieso niet bij. Xhaka lijkt ook de wedstrijd tegen de concurrent niet te redden.

Haaland aast op record

Hij is ongenaakbaar dit seizoen in alle competities. Erling Haaland kan woensdag een volgend record bijschrijven. De Noor is nog één goal verwijderd van het doelpuntenrecord in de Premier League. Hij staat nu gelijk met recordhouder Mohamed Salah met 32 goals.
City hoopt zelf het kunstje van eerder dit seizoen te kunnen herhalen. In het Emirates Stadium was het met 3-1 te sterk voor de ploeg van Mikel Arteta. Ook in de FA Cup werd er met 1-0 gewonnen.

Oude bekenden

Arsenal-trainer Mikel Arteta kent Guardiola als geen ander. En andersom idem dito. De Spanjaarden werkten jarenlang samen bij City totdat de assistent de lokroep van Arsenal niet kon weerstaan. Een lokroep die Arteta misschien al jaren zag aankomen, want altijd als Manchester City scoorde tegen de club uit Londen juichte hij als enige van de City-bank niet.
Ondanks de twee winstpartijen eerder dit jaar is winst voor City woensdag allesbehalve een zekerheid. Terugdenkend aan de wedstrijd in de competitie tikte Arsenal een lange tijd City aardig zoek. Een omzetting was nodig om het tij te keren voor The Citizens. Na afloop gaf Guardiola toe dat Arteta in zijn hoofd zat en hij te veel was gaan overdenken op tactisch vlak.
Op meerdere vlakken wacht woensdag een interessante strijd. Een strijd om het kampioenschap van de Premier League. Alleen een overwinning van City lijkt voor een definitieve beslissing te zorgen. Bij winst van Arsenal ligt alles weer helemaal open.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws rondom de ontknoping van de Premier League volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie