Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Liverpool krijgt flinke boete nadat spelers scheidsrechter intimideerden tegen Manchester City

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 14/04/2023 om 21:41 GMT+2

Liverpool heeft van de FA een flinke geldboete ontvangen. De Britse voetbalbond heeft ‘The Reds’ een geldstraf van 37.500 Britse ponden opgelegd voor het gedrag van hun spelers tijdens de 4-1 nederlaag op Manchester City op 1 april. Een aantal Liverpool-spelers intimideerde scheidsrechter Simon Hooper, nadat die weigerde een tweede gele kaart te geven aan City-speler Rodri.

Liverpool-spelers onder leiding van aanvoerder Jordan Henderson omsingelen scheidsrechter Simon Hooper tijdens het met 4-1 verloren duel met Manchester City

Foto: Eurosport

De Spaanse middenvelder die de volledige naam Rodrigo Hernández Castante draagt, op de rug van zijn shirt de naam Rodrigo gedrukt heeft maar over het algemeen Rodri genoemd wordt had in de eerste helft van het beladen duel in het City of Manchester Stadium al een gele kaart te pakken, toen hij nog voor de rust Nederlands international Cody Gakpo tegen de grond werkte.
Daarmee onderbrak de Spaanse regisseur van de huidige nummer twee van de Premier League een veelbelovende aanval, wat in de meeste gevallen goed is voor een gele kaart. Een tweede gele prent zou uitsluiting hebben betekend voor Rodri en een significant tactisch voordeel voor de uitploeg, al was het maar omdat City dan met tien man verder had gemoeten.

Boetepot

Reden voor de Liverpool-spelers om – toen bleek dat scheidsrechter Simon Hooper niet van plan was de Spanjaard de catacomben in te sturen – verhaal te gaan halen bij de referee. Dat gebeurde door het merendeel van de spelers, met aanvoerder Jordan Henderson voorop, blijkbaar op zo’n intimiderende wijze dat de FA besloot de Liverpudlians te bestraffen.
Het officiële FA-statement luidt: “Liverpool heeft een boete van 37.500 Britse ponden gekregen nadat de spelers de scheidsrechter omsingelden tijdens de 34ste minuut van de Premier League-wedstrijd tegen Manchester City op 1 april 2023.”
Volgens de FA heeft Liverpool toegegeven te hebben gefaald om de spelers zich op een nette manier te laten gedragen. Het totaal aan geldboetes voor de club van onder meer Virgil van Dijk komt voor dit seizoen op 92.500 Britse ponden. Onder meer een boete van 25.000 pond na de Merseyside-derby tegen Everton in februari en een boete (en wedstrijd schorsing) van 30.000 pond voor trainer Jürgen Klopp voor schreeuwen tegen de vierde official passeerden eerder al de revue.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie