Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

PL | Tottenham ontslaat ook interim-manager na blamage - Newcastle strooit zout in de wonden

Tobias Kappelle

Geupdate 25/04/2023 om 15:40 GMT+2

Tottenham Hotspur heeft voor de tweede keer dit seizoen zijn manager ontslagen. Cristian Stellini was aangesteld als interim-manager, nadat Antonio Conte in maart de laan uit werd gestuurd. Na de vernederende 6-1 nederlaag van dit weekend tegen Newcastle United, kan ook Stellini zijn koffers pakken. Newcastle strooide ondertussen zout in de wonden en plaatste de eerste 21 minuten op Youtube.

Cristian Stellini

Foto: Getty Images

Tottenham staat nog altijd op de vijfde plek in de Premier League, maar toch verloopt het seizoen teleurstellend voor eigenaar Daniel Levy. De 6-1 nederlaag van dit weekend accepteerde hij niet en dus is het nu aan Ryan Mason om het seizoen af te maken.
Stellini is al de dertiende manager die dit seizoen ontslagen wordt in de Premier League. Lees hier welke collega's van hem al eerder de laan uit werden gestuurd in dit turbulente voetbaljaar in Engeland. Nooit eerder was er sprake van zo veel ontslagen in een Premier League seizoen.
Opvolger Ryan Mason is pas 31 jaar oud, maar staat al voor de tweede keer tijdelijk voor de spelersgroep van Tottenham Hotspur. Na het ontslag van Jose Mourinho in 2021 was Mason ook al interim-manager.

Newcastle strooit zout in de wonden

Newcastle United bleek dit weekend de beul van Stellini te zijn. The Geordies wonnen in eigen huis met maar liefst 6-1 van een machteloos Tottenham en met name de openingsfase was onvoorstelbaar.
Na 21 minuten stond het al 5-0 voor Newcastle, nadat oud Willem II-spits Alexander Isak binnen een minuut twee keer raak schoot. Newcastle United besloot de eerste 21 minuten van het duel volledig op Youtube te plaatsen voor de fans.

Geld terug

Een dag of twee na de pandoering, die dus diepe wonden nalaat, kondigde Spurs aan dat de spelersgroep en club zich zo schamen dat de meegereisde fans hun geld terugkrijgen.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie