Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Manchester City ontvangt RB Leipzig, Inter verdedigt minimale voorsprong tegen FC Porto

Menno Waebeke

Geupdate 13/03/2023 om 15:52 GMT+1

De achtste finales van de Champions League zitten er bijna op, maar er zijn nog vier tickets te vergeven voor de volgende ronde van het kampioenenbal. Manchester City kwam in Duitsland drie weken terug niet verder dan een gelijkspel en moet uit een ander vaatje tappen tegen RB Leipzig. Internazionale won wel met 1-0 van FC Porto, maar moet dinsdag wel naar Portugal toe.

Erling Braut Haaland kwam in de heenwedstrijd niet tot scoren tegen Leipzig.

Foto: Getty Images

Tijdens de heenwedstrijd kwam Manchester City al vroeg op voorsprong via Riyad Mahrez. In de eerste helft domineerden de Engelsen en een overwinning leek dan ook onvermijdelijk. Totdat RB Leipzig in de tweede helft de rug rechtte en via een kopgoal van Joško Gvardiol er nog een gelijkspel uit sleepte.
In het eigen Eithad Stadium moet het dinsdagavond dus gebeuren voor de ploeg van Pep Guardiola. City kan beschikken over een volledig fitte selectie en dat betekent dat ook Nathan Aké naar alle waarschijnlijkheid aan de aftrap verschijnt. De Nederlandse verdediger is uitgegroeid tot een vaste waarde in de Engelse defensie.

Ziekenboeg Leipzig

RB Leipzig heeft daarentegen meer fysieke problemen. De huidige nummer drie van de Bundesliga mist zijn sterspeler Christopher Nkunku met een hamstringblessure. Ook sterkhouders Peter Gulasci, Abdou Diallo en Xaver Schlager zijn er waarschijnlijk niet bij.
Bij de uitploeg moeten de goals komen van Timo Werner. De spits kende een ongelukkige periode in de Premier League bij Chelsea, maar op het oude nest was hij dit seizoen in alle competities al goed voor 13 doelpunten in 27 wedstrijden.
Vermoedelijke opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Akanji, Dias, Aké; De Bruyne, Rodri, Gundogan; Mahrez, Haaland, Grealish.
Vermoedelijke opstelling RB Leipzig: Blaswich; Henrichs, Orban, Gvardiol, Halstenberg; Laimer, Haidara; Szoboszlai, Forsberg, Werner; Silva.

Slechte generale

In de heenwedstrijd tussen Internazionale en FC Porto kwam eerder wel een winnaar. De Italianen wonnen - mede door uitblinker André Onana - met een minimale 1-0. Het enige doelpunt kwam van de schoen van de Belgische spits Romelu Lukaku.
Inter kende een slechte generale repetitie voor het duel in Porto. Afgelopen weekend verloor de uitploeg met 2-1 uit bij Spezia, waardoor het kampioenschap in de Serie A definitief uit zicht lijkt te zijn. De achterstand op koploper Napoli is namelijk gegroeid tot 18 punten.

Stefan de Vrij

Internazionale kan - op een blessure van linksback Dalbert na - een beroep doen op een volledig fitte selectie. Stefan de Vrij is waarschijnlijk niet vanaf het begin te bewonderen. De Nederlander is dit seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt onder Antonio Conte.
De thuisploeg kan dinsdagavond niet beschikken over middenvelder Otavio. De Portugees kreeg in het eerst duel met Inter een domme tweede gele kaart en moet vanaf de tribune toekijken. Ook Evanilson en João Marcelo ontbreken, João Mario is een twijfelgeval.
Vermoedelijke opstelling FC Porto: Costa; Conceicao, Pepe, Marcano, Zaidu; Franco, Grujić, Uribe, Galeno; Pepê, Taremi.
Vermoedelijke opstelling Internazionale: Onana, Dumfries, Skriniar, Acerbi, Bastoni, Gosens; Barella, Çalhanoğlu, Mkhitaryan; Martinez, Lukaku.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van schaatsen tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel