Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Antony terug bij Manchester United na beschuldigingen van huiselijk geweld

Friso Moison

Geupdate 29/09/2023 om 18:48 GMT+2

Erik ten Hag kan weer beschikken over Antony. De Braziliaan is na beschuldigingen van huiselijk geweld en een verlofperiode in Brazilië weer teruggekeerd op het trainingsveld. De rechtsbuiten is ook beschikbaar om geselecteerd worden voor de wedstrijd van zaterdag thuis tegen Crystal Palace.

Antony durante Manchester United-Nottingham Forest - Premier League 2023/2024

Foto: Getty Images

Begin september bracht Manchester United naar buiten dat er een onderzoek loopt naar Antony na beschuldigingen van huiselijk geweld door zijn ex-vriendin. De oud-aanvaller van Ajax werd uit de selectie van Brazilië gezet en mocht van Man Utd naar Brazilië reizen om de zaak af te handelen.
Gabriela Cavallin, de voormalig vriendin van Antony, beschuldigt hem ervan haar twee keer fysiek te hebben aangevallen. Begin deze maand kwam er in Brazilië een interview naar buiten waarin zij hier openlijk over spreekt. Zelf pleit Antony onschuldig en zegt er alles aan willen doen om zijn onschuld te bewijzen.
Donderdag maakte de Engelse pers bekend dat Antony terug was in Engeland en vrijdag kwam er statement van United dat de Braziliaan weer aansluit bij de club.
“Sinds de beschuldigingen in juni voor het eerst werden geuit, heeft Antony meegewerkt aan onderzoeken in zowel Brazilië als Engeland en dat blijft hij doen. Als werkgever van Antony heeft Man Utd besloten dat hij weer beschikbaar zal zijn terwijl het politieonderzoek loopt. De zaak wordt nauwlettend gevolgd gedurende het restant van het onderzoek.”
Of Anthony ook daadwerkelijk gaat spelen zaterdag is onwaarschijnlijk. United heeft niet gemeld wanneer de Braziliaan voor Ten Hag terug kan keren bij de selectie. Maar de The Athletic schrijft dat de aanvaller vrijdag nog niet traint en ook niet bij de wedstrijdselectie zal zitten.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je natuurlijk gewoon hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie