Premier League | Fulham-spits Mitrovic acht duels geschorst na duwen scheidsrechter

Menno Waebeke

Geupdate 05/04/2023 om 11:13 GMT+2

Fulham-spits Aleksandar Mitrovic is flink gestraft voor zijn duw aan scheidsrechter Chris Kavanagh in de verloren kwartfinale van de FA Cup in maart. Tijdens het duel met Manchester United verloor de Serviër de controle nadat zijn teamgenoot Willian een rode kaart ontving. De FA lijkt een voorbeeld te willen stellen met de megaschorsing.

Aleksandar Mitrovic verliest zijn zelfbeheersing tegenover scheidsrechter Chris Kavanagh.

Het voorval vond plaats in de tweede helft van de kwartfinale. Mitrovic had zijn ploeg kort na rust op voorsprong gezet, maar een kwartier voor tijd kantelde de wedstrijd. De Braziliaan Willian zag een schot van Jaden Sancho tegen zijn arm komen en werd met rood van het veld gestuurd. Bovendien kreeg Manchester United een strafschop.
Op dat moment sloegen de stoppen flink door bij Mitrovic. De aanvaller gaf de scheidsrechter een klein duwtje tegen zijn schouder, waarvoor hij een directe rode kaart ontving. Daarna zou Mitrovic zich ook verbaal nog flink hebben laten gelden. Naast de schorsing krijgt hij van de Engelse voetbalbond ook nog een geldboete van zo'n 85.000 euro.

Clubtopscorer missen

Fulham verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 en ook trainer Marco Silva moest met rood het veld verlaten. De Portugese coach kan pas in de laatste twee duels van het seizoen weer over zijn aanvalsleider beschikken. Een fikse aderlating voor de ploeg uit West-Londen, want de clubtopscorer was dit seizoen al elf keer trefzeker.
Vrezen voor degradatie hoeft Fulham echter niet meer. De club van Nederlander Kenny Tete staat na 28 wedstrijden op een comfortabele tiende plaats, twaalf punten boven de gevreesde degradatiestreep. Afgelopen weekend werd wel nog met 2-1 verloren van degradatiekandidaat Bournemouth.