Toon alles

Tokyo 2020 | Voetbalvrouwen overtuigen met nieuwe monsterzege op China

Wian Slendebroek

Geupdate 31/07/2021 om 12:33 GMT+2

Het Nederlandse voetbalteam heeft in de laatste groepswedstrijd van het olympisch toernooi een nieuwe monsterzege geboekt. De ploeg van Sarina Wiegman scoorde tegen China acht doelpunten en kreeg er twee tegen. In de kwartfinale wacht nu de wereldkampioen Verenigde Staten.

Tokio 2020 | Nederland verpulvert China op weg naar groepswinst - bekijk hier de hoogtepunten

Shanice Van de Sanden opende de score voor de Nederlandse ploeg nadat ze door Jackie Groenen was weggestuurd. Het Chinese elftal kwam in de 28e minuut op gelijke hoogte door Shanshan Wang.
De Nederlandse ploeg liet zich na dit tegendoelpunt niet uit het veld slaan en twee doelpunten van Lineth Beerensteyn zorgden voor een comfortabele 3-1 voorsprong bij rust. Ook na de rust bleven de Nederlandse doelpunten komen. Goals kwamen er van Lieke Martens en Vivianne Miedema, beiden twee keer, en Victoria Pelova. In totaal scoorde Miedema dit toernooi al acht keer. Ze gaat hiermee fier aan kop in de topscorersranglijst.
De aanval van de Nederlandse ploeg was de eerste drie wedstrijden ongelooflijk scherp. In de eerste drie wedstrijden werd het doel 21 keer gevonden. Van alle schoten op doel belandde 40 procent achter de keeper.
picture

Tokyo 2020 | bekijk hier alle doelpunten van Vivianne Miedema in de groepsfase

Kwartfinale

Nederland zal zijn goede aanval nodig hebben in de kwartfinale. De oranjevrouwen moeten namelijk aantreden tegen de Amerikaanse wereldkampioenen, die hun groepswedstrijd tegen Zweden verrassen verloren. Ook de laatste groepswedstrijd van de Verenigde Staten leverde geen winst op. Tegen Australië bleef het 0-0. De wedstrijd staat gepland voor vrijdag 30 juli om 13:00 uur.
Nederland hoeft niet te reizen voor hun volgende wedstrijd. Net als de wedstrijd tegen China vindt de kwartfinale plaats in Yokohama.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!