De Verenigde Staten en Canada maakten er geen spectaculaire halve finale van. In de twintigste minuut kreeg de VS de eerste tegenslag te verduren. Keepster Alyssa Naeher kwam na een voorzet verkeerd terecht op haar rechterbeen en moest tien minuten later gewisseld worden.
Na rust kwam Canada flink onder druk te staan en kregen de Amerikanen aardige kansen via Lloyd en Ertz, maar keepster Stephanie Labbé keepte wederom een sterke wedstrijd.

Penalty

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Braziliaanse mannen prolongeren olympische titel voetbal
07/08/2021 OM 15:39
Ondanks de druk ging het toch nog mis voor de VS. Verdedigster Tierna Davidson wilde de bal wegwerken uit de eigen zestien, maar ze zag invalster Rose niet aankomen en trapte vol tegen het been van de Canadese aan.
Scheidsrechter Kateryna Monzul floot aanvankelijk niet voor dit moment, maar legde de bal toch op de stip na een ingreep van de VAR. Middenvelder Jessie Flemming bleef koel vanaf elf meter en schoot de bal overtuigend langs de ingevallen Adrianne Franch.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokio 2020 | Samenvatting Brazilie - Spanje
07/08/2021 OM 15:37
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Brazilië komt op 1-0 tegen Spanje
07/08/2021 OM 14:25