Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Fitte Leão en AC Milan vol op de aanval in return tegen Inter - Preview

Yannick Wezenbeek

Geupdate 16/05/2023 om 10:53 GMT+2

Vanavond staat de return van de halve finale tussen AC Milan en Inter op het programma. In het eerste duel in de Champions League won Inter ‘op bezoek’ bij de rivaal met 2-0. Het ligt nu op pole-position voor de finale maar bij Milan keer Rafael Leão terug en die kunnen ze goed gebruiken. Bij Inter wordt de wedstrijd wel heel groot gemaakt.

Milan-Inter

Foto: Eurosport

Het leek vorige week in aanvallend opzicht helemaal nergens op bij Milan. Er werden amper kansen gecreëerd en er werd dan ook verdiend met 2-0 verloren van Inter. Het matige optreden valt niet los te zien van de afwezigheid van Leão.
De aanvaller miste de afgelopen twee wedstrijden van Milan en toeval of niet, deze werden allebei met 2-0 verloren. Want ook afgelopen weekend verloor Rossoneri met 2-0 van Spezia. Na afloop moesten de spelers in gesprek met de supporters.

Vertrouwen

De Portugese aanvaller was dit seizoen in de Serie A goed voor twaalf doelpunten en acht assists. En dus stijgt het vertrouwen met Leão in de ploeg. Trainer Stefano Pioli gelooft nog in een comeback.
“De vastberadenheid is groot om te winnen en de finale te bereiken. We hebben de kwaliteit om het om te draaien. Niemand denkt dat we de finale nog kunnen halen maar niemand had ook verwacht dat we hier zouden staan.”

Belangrijkste wedstrijd in historie

Bij Inter wordt de wedstrijd beschreven als de grootste wedstrijd in de historie van de club. “Dit is de belangrijkste wedstrijd in de historie van Inter”, zei Simone Inzaghi daags voor de confrontatie.
Ondanks de 2-0 voorsprong gaat zijn ploeg niet achteroverleunen. “We staan voor maar het is nog niet gespeeld. Daarom moeten we ook niet achteroverleunen. Er zitten dinsdagavond 75.000 supporters in het stadion die zorgen voor veel adrenaline. Het moet een geweldige avond worden.”
Inter had afgelopen weekend in tegenstelling tot Milan wel een goede generale. Er werd met 4-2 gewonnen van Sassuolo waardoor Champions League voetbal voor volgend seizoen zo goed als zeker is.
Vermoedelijke opstelling Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Mkhitaryan, Calhanoglu, Barella, Dimarco; Martinez en Dzeko
Vermoederlijke opstelling AC Milan: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Pobega, Tonali, Diaz; Saelemaekers, Giroud en Leão.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie