Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | 'You'll never walk alone' galmt door Bernabeu als teken van wederzijds respect

Mathieu Hilgersom

Geupdate 16/03/2023 om 12:24 GMT+1

In een tijd waarin verhalen over supportershaat en -geweld regelmatig voorkomen, waren de beelden woensdagavond na afloop van Real Madrid - Liverpool (1-0) een verademing. Terwijl de spelers afscheid namen van het publiek, klonk uit de speakers van het Bernabeu 'You'll never walk alone', hét lied van de Engelse club. De actie zorgde voor nog meer respect tussen de beide grootmachten.

Fans van Liverpool tijdens het traditionele You'll never walk alone

Foto: Getty Images

Real Madrid en Liverpool zijn twee van de meest succesvolle clubs uit de voetbalhistorie. Dit heeft ervoor gezorgd dat er veel wederzijdse waardering is.
Dit bleek ook in het heenduel in de achtste finale van de Champions League. Voorafgaand aan de wedstrijd in Liverpool was er een minuut stilte voor voormalig Real Madrid-preses Amancio Amaro. Het leverde niet alleen applaus op van de Spaanse fans, ook de supporters van Liverpool klapten massaal mee.

Speaker

Bestuurders en fans van Real Madrid waardeerden deze actie enorm. Als dank daarvoor klonk in plaats van het gebruikelijke 'Hala Madrid' 'You'll never walk alone' van Gerry and the Pacemakers door de speaker na de wedstrijd. Dit nummer, dat de Liverpool-fans gebruiken als lijflied, zorgt elke keer weer voor kippenvel op Anfield.
Dit keer was het effect bijna even groot. De fans van Liverpool zongen hun spelers, die afdropen na de 5-2 en 1-0 nederlagen, massaal toe en klapten daarbij ook richting de fans van Real Madrid die op hun beurt meezongen en sjaals en vlaggen in de lucht hielden.

Zo kan het ook!

De respectvolle actie sloeg over op de spelers. Zij bleven langer dan normaal hangen op het veld, omhelsden elkaar en namen uitgebreid de tijd om de fans te bedanken. De clubs lieten daarmee aan de rest van de wereld zien, zo kan het ook!

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van schaatsen tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie