Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Celtic in blessuretijd langs ongelukkig Feyenoord, dat zichzelf tekort doet in Glasgow

Sander Grasman

Gepubliceerd 13/12/2023 om 23:47 GMT+1

Feyenoord wist al dat het na de winterstop verder zou gaan in de Europa League en daar brengt de nederlaag van vanavond in Celtic Park geen verandering in. De Rotterdammers leken in de slotfase nog in ieder geval een punt uit het vuur te slepen, maar andermaal was een moment van onachtzaamheid fataal. Invaller Gustaf Lagerbielke kopte Celtic naar de winst.

Feyenoord verliest in extremis van Celtic, maar was al zeker van verolg in Europa League.

Foto: Getty Images

Met een paar wijzigingen ten opzichte van de rest van het seizoen begon Feyenoord zwak aan haar laatste duel in de Champions League van dit seizoen, maar gaandeweg de eerste helft trok de ploeg van Arne Slot steeds meer de controle naar zich toe.
Santiago Gimenez leek de bezoekers op voorsprong te zetten, toen hij na een vlotte aanval de keeper omspeelde en de bal in een leeg doel binnen schoof, maar de Mexicaan bleek uit buitenspelpositie vertrokken te zijn.
Toen viel plots de openingstreffer aan de andere kant en zoals wel vaker deze Europese campagne, gaf Feyenoord het doelpunt te makkelijk weg. Nadat arbiter Benoit Bastien Ramiz Zerrouki al gewaarschuwd had zijn handen thuis te laten, vergreep de middenvelder zich toch aan Liam Scales en wees de Fransman naar de stip. Het buitenkansje werd gretig verzilverd door Luis Palma.

KANSEN GENOEG

Lutsharel Geertruida was nog in de eerste helft dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van de verdediger belandde op de paal. Daardoor zullen de Rotterdammers teleurgesteld, maar vol vertrouwen de rust in zijn gegaan. In de tweede helft kwam de ploeg echter nauwelijks tot voetballen.
Vooral Yankuba Minteh viel uiterst ongelukkig in, solliciteerde naar een tweede gele kaart, maar met de eerste bal die hij goed raakte, bracht hij Feyenoord op gelijke hoogte. Aan het doelpunt van de Gambiaan ging een knappe voorzet van Gimenez en een slim overstap van Thomas van den Belt vooraf.
Na de gelijkmaker ging Feyenoord op zoek naar de winst, maar net als in de eerste helft liep het zelf tegen een tegentreffer aan. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en invaller Lagerbielke kon bij de tweede paal vrij inkoppen. In de vijf resterende minuten kon de regerende Nederlands kampioen niet nog een keer de wedstrijd omdraaien.
"Het is een repeterend verhaal", was Slot na afloop duidelijk in zijn analyse. "Goede combinaties, goed aan de ballen, maar een makkelijk weggegeven penalty en weer een goal uit een standaardsituatie."

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot schaatsen en van judo tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie