Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | PSV is al zeker van plek in achtste finale - dit zijn de mogelijke tegenstanders bij de loting

Kevin van Nunen

Geupdate 13/12/2023 om 23:07 GMT+1

PSV dendert tijdens seizoen 2023/2024 maar door. Peter Bosz heeft het prima op de rails. Niet alleen boekte PSV onder Bosz vijftien overwinningen op rij in de eredivisie, ook kwalificeerde het zich voor de groepsfase van de Champions League. Sterker nog, in een poule met Arsenal, RC Lens en Sevilla wist het de achtste finale te bereiken. De loting is maandag en dit zijn de mogelijke tegenstanders

PSV heeft de laatste weken heel wat te vieren en stevent af op grote successen

Foto: Getty Images

Ondanks een nederlaag in het eerste groepsduel (4-0 tegen Arsenal) is PSV één speelronde voor het einde van de laatste groepsfase zoals we die kennen in de Champions League al geplaatst voor de knockout-fase. Kwalificatie werd op prachtige wijze afgedwongen na een inhaalrace uit tegen Sevilla, wat de eerste CL-uitzege in vele jaren betekende.
Dankzij een eigen doelpunt van Nemanja Gudelj en prachtige treffers van Ismael Saibari en Ricardo Pepi draaide PSV een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning en kon er flink feest worden gevierd. Zelfs Louis van Gaal liep ’s avonds in het hotel mee in de polonaise. Er was ook alle reden voor een feestje. Los van het sportieve aspect is er met de Europese campagne al zo'n 40 miljoen euro opgehaald.

Loting achtste finales CL maandag 18 december

Inmiddels is het alweer tijd om vooruit te kijken. De afsluitende thuiswedstrijd tegen Arsenal doet er in feite al niet meer toe, omdat de kaarten zijn geschud in groep B. Arsenal eerste, PSV tweede en dus kunnen we een blik werpen op de mogelijke tegenstanders van PSV.
De loting voor de achtste finale – en trouwens ook die voor de Europa League en Conference League – wordt maandag 18 december door de UEFA verricht. De achtste finale wordt gespeeld over een thuis- en een uitwedstrijd in februari en/of maart 2024.

Mogelijke tegenstanders PSV in achtste finale Champions League

Bayern München
Real Madrid
Real Sociedad
Atletico Madrid
Borussia Dortmund
Manchester City
FC Barcelona

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot schaatsen en van judo tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie