Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Spectaculaire kwartfinales leveren geen winnaars op - Schijnwerpers op Van Boekel

Yannick Wezenbeek

Geupdate 09/04/2024 om 23:43 GMT+2

De eerste twee kwartfinales in de Champions League zijn allebei geëindigd in een gelijkspel. In Madrid hielden Real en Manchester City elkaar in evenwicht (3-3). In Londen kwam er geen winnaar tussen Arsenal en Bayern München (2-2). In de slotfase was er nog een hoop te doen om een mogelijke penalty voor Arsenal. Maar videoscheidsrechter Pol van Boekel vond het niks.

Rodri en Bellingham

Real Madrid - Manchester City

Een heerlijk begin in Bernabéu. Drie goals in het eerste kwartier. Bernardo Silva opende de score na vier minuten. Hij verraste doelman Andriy Lunin met een vrije trap van grote afstand. City op voorsprong maar lang daarvan genieten konden de Engelsen niet.
Aan de andere kant was Real Madrid twee keer gelukkig. Allereerst werd een afstandsschot van Eduardo Camavinga van richting veranderd door Ruben Dias waardoor doelman Stefan Ortega kansloos was. Niet veel later ging Rodrygo alleen op de Duitse goalie af. Mede door een been van Manuel Akanji rolde de bal over de lijn. Real had de achterstand binnen tien minuten ongedaan gemaakt en stond op voorsprong.

Geweldige goals

Voor veel supporters was de confrontatie tussen City en Real finalewaardig, en dat was ook terug te zien op het veld. De wedstrijd was van een waanzinnig niveau en liet je op het puntje van je stoel zitten. Kansen waren er over en weer. In de tweede helft was het de Citizens die langszij kwamen. Phil Foden schoot met een heerlijke knal de 2-2 binnen.
Daarmee was het spektakelstuk nog zeker niet klaar want niet veel later na de gelijkmaker kon Pep Guardiola weer juichen. Weer was het een afstandsschot dat Lunin te machtig was. Josko Gvardiol schoot geplaatst de bal in de lange hoek.
Ruim tien minuten voor tijd werd het 3-3. Wederom was het een doelpunt van mooie schoonheid. Federico Valverde volleerde de bal in het doel en zorgde ervoor dat alle kaarten volgende week nog op tafel liggen bij de return in Manchester.
picture

Phil Foden (Manchester City) célèbre son égalisation contre le Real Madrid

Arsenal - Bayern München

Ook in Londen stond er een heerlijke wedstrijd op het programma. Arsenal stond na veertien jaar weer in de kwartfinale van de Champions League. Daarin moest het afrekenen met het in crisis verkerende Bayern München.
Arsenal was de veel betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong via Bukayo Saka. Ben White had de 2-0 op de schoen maar stuitte op Manuel Neuer. Waar het wachten was op de tweede Engelse treffer ging Arsenal juist gekke dingen doen. Een miscommunicatie achterin leidde de gelijkmaker van Serge Gnabry in. Niet veel later was er een overtreding van William Saliba waardoor de bal op de stip ging. Uitgerekend Harry Kane oud-spits van Tottenham Hotspurs zette tegen alle verhoudingen in Bayern München op voorsprong.

Gouden wissels

Arsenal leek even aangedaan, maar bleef wel de betere ploeg in de wedstrijd. Toch stuitte het constant op de muur van Bayern München. De Duitsers werden vooral gevaarlijk door fouten van The Gunners. De Engelsen hadden behoeften aan frisse aanvallende impulsen en Mikel Arteta bracht Leandro Trossard en Gabriel Jesus.
De twee aanvallers betaalden het vertrouwen uit door samen te zorgen voor de gelijkmaker. Jesus was de aangever en Trossard wist koelbloedig af te ronden. 2-2, maar dat was voor Arsenal niet genoeg. Die wilde meer en drukte door, daar waar Bayern het wel prima leek te vinden. Toch waren het de Duitsers die nog het dichtst bij een zege kwamen. Maar Kingsley Coman raakte de paal.
picture

Ontlading bij Trossard na de gelijkmaker

Discutabel moment

In de slotseconden van de blessuretijd was er een nog wel een hoop consternatie. Bukayo Saka omspeelde Manuel Neuer en werd gehaakt door de doelman. De scheidsrechter Glenn Nyberg wuifde het weg, maar in de herhaling was te zien dat er wel degelijk contact was.
Bij Arsenal waren ze woedend en er werd ook al snel afgefloten. Toch gaf de Zweedse scheidsrechter aan dat hij contact had met Pol van Boekel, de videoscheidsrechter van dienst. Maar de Nederlander bleef bij de beslissing van Nyberg waardoor Arsenal zich bestolen voelde. Eerder in de wedstrijd was er ook al een moment met Harry Kane die mogelijk een elleboog stoot zou hebben gegeven. Die overtreding werd bestraft met geel, waar rood misschien niet had misstaan. Hoe belangrijk deze beslissingen zijn geweest weten we volgende week woensdag. Dan treffen beide ploegen elkaar in München.