Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Conference League | Tussenronde stuurt Ajax voor het eerst in geschiedenis naar Bodø/Glimt

Tobias Kappelle

Geupdate 18/12/2023 om 15:05 GMT+1

Ajax is tijdens de loting voor de tussenronde van de Conference League gekoppeld aan het Noorse Bodø/Glimt. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de twee clubs dat ze tegenover elkaar staan. Ajax zal gematigd tevreden zijn met de loting. Vooral Eintracht Frankfurt en Legia Warschau waren op papier vervelender geweest als tegenstander.

Chuba Akpom Ajax

Foto: Getty Images

Bodø/Glimt werd in 2020 en 2021 kampioen van Noorwegen en is ook dit seizoen al gekroond tot kampioen. Dit heeft ermee te maken dat de competities in het hoge noorden van Europa niet synchroon lopen met de Europese clubcompetities vanwege de koude weersomstandigheden.
Dat betekent dat Ajax in theorie een voordeel heeft wat betreft ritme en wedstrijdfitheid. Bodø/Glimt speelde zijn laatste competitiewedstrijd op 3 december.

Lastig seizoen voor Ajax

Voor Ajax is de Conference League een kans om glans te geven aan een seizoen dat tot nu toe zwaar tegenvalt. Met name het begin van het jaar was dramatisch onder de nieuwe hoofdtrainer Maurice Steijn. Na het ontslag van de oefenmeester nam John van 't Schip het over en sindsdien zijn de resultaten beter.
Toch lukte het Ajax niet om te overwinteren in de Europa League. In een zware poule met Brighton, Marseille en AEK Athena werden er in de eerste vijf wedstrijden slechts twee punten gehaald. Hierdoor moest Ajax in de laatste wedstrijd per se winnen van AEK Athena om naar de Conference League te mogen. Dit lukte en dus is nu Bodø/Glimt de tegenstander.
Bodø/Glimt werd tweede in de Conference League groep achter Club Brugge. Het hield Besiktas en Lugano achter zich, waardoor het als nummer 2 uit de groep richting de tussenronde moest.

De volledige loting

  • Sturm Graz - Slovan Bratislav.
  • Servette FC - Ludogorets
  • Union Saint-Gilloise - Eintracht Frankfurt
  • Real Betis - Dinamo Zagreb
  • Olympiacos - Ferencvaros
  • AFC Ajax - Bodø/Glimt
  • Molde FK - Legia Warschau
  • Maccabi Haifa - KAA Gent

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie