ECL | Krankzinnige wedstrijd op Villa Park - Tiental Brugge in blessuretijd ten onder

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 02/05/2024 om 23:32 GMT+2

Een vermakelijke avond in de Conference League. In twee halve finales vielen in totaal elf doelpunten. Olympiakos zorgde voor een gigantische stunt door te winnen op Villa Park van Aston Villa. Club Brugge leek met tien man ook goede zaken te doen in Florence maar moesten in de blessuretijd toch nog een goal incasseren.

Olympiakos' Moroccan striker #09 Ayoub el-Kaabi (R) celebrates with teammates after scoring his third goal from the penalty spot during the UEFA Europa Conference League semi final first leg football match between Aston Villa and Olympiakos at Villa Park

Aston Villa was de topfavoriet om de Conference League te winnen, maar na vanavond lijkt alles anders. De Engelse nummer vier had veel moeite met de Griekse nummer vier: Olympiakos. De Grieken namen namelijk brutaal een 2-0-voorsprong in Birmingham. Tweemaal was het Ayoub El Kaabi.
Villa was uiteraard wel de betere ploeg en kwam terug tot 2-2 via. Ollie Watkins en Moussa Diaby. Maar net op het moment dat je dacht dat de Engelsen erop en erover gingen gaven ze een domme penalty weg. El Kaabi voltooide zijn hattrick. Tien minuten later werd het zelfs 2-4 via Santiago Hezze.
Villa had de uitgangspositie nog iets kunnen verbeteren maar Douglas Luiz schoot een strafschop naast waardoor er een loodzware opgave wacht in Griekenland voor de topfavoriet.

Fiorentina – Club Brugge

Club Brugge is Belgisch hoop in Europa. Brugge zou de eerste Belgische club in een Europese finale worden sinds 1993. Maar zover is het na de eerste halve finale nog zeker niet. Al zullen de Belgen na de 3-2-nederlaag toch tevreden zijn.
Dat had alles te maken met de rode kaart voor Raphael Onyedika. Op dat moment stond Brugge op een 2-1 achterstand. Sottil en Belotti scoorden voor Fiorentina. Vanaken had wat teruggedaan vanaf de stip.
Maar met tien man wist Brugge toch op gelijke hoogte te komen. Natuurlijk was het Igor Thiago die scoorde. Hij vertrekt aan het einde van het seizoen naar Brentford. Toch waren de druiven aan het einde ietwat zuur omdat M’bala Nzola in de blessuretijd alsnog de winnende binnenschoot.