Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Europa League | Bullaude kopt Feyenoord in slotfase naar gunstige uitgangspositie tegen Shakhtar

Maurits ten Kate

Geupdate 10/03/2023 om 10:32 GMT+1

Voor de zoveelste keer dit seizoen heeft Feyenoord bewezen een team van de lange adem te zijn. In Warschau domineerde het team van Arne Slot grote delen van de wedstrijd tegen Shahktar Donetsk, dat vanwege de oorlog in eigen land in het buurland Polen moest spelen. Na een lullige tegengoal was Ezequiel Bullaude het goudhaantje voor de Rotterdammers.

Ezequiel Bullaude of Feyenoord Rotterdam and Quilindschy Hartman of Feyenoord Rotterdam celebrates after scoring during the UEFA Europa League round of 16 leg one match between Shakhtar Donetsk and Feyenoord at The Marshall Jozef Pilsudski's Municipal Sta

Foto: Getty Images

Hele lange tijd leek Feyenoord niets te duchten te hebben van de Oekraieners. De ploeg van Arne Slot was de dominante ploeg in de Poolse hoofdstad, maar vergat de trekker over te halen. Te vaak was de laatste pass slordig of net niet goed, waardoor de Rotterdammers Shakhtar in de wedstrijd hielden.
Vaak gaat dan een aloude voetbalwet dan in werking. Als je hem zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem. In de 78e minuut dwarrelde de bal via Shakhtar-verdediger Rakitski vanuit een corner in de verre hoek. De voorsprong voor de thuisclub was onverdiend en totaal tegen de verhouding in, maar Feyenoord had de achterstand vooral aan zichzelf te wijten.
Maar zoals wel vaker bewees de koploper van de Eredivisie dat het woord opgeven niet in hun woordenboek te vinden is. Feyenoord zette aan en nadat Alireza Jahanbaskh al een grote mogelijkheid had gemist was de volgende kans wel raak. Paixao kwam goed zijn man voorbij en leverde een panklare voorzet af die Ezequiel Bullaude keurig tegendraads inkopte.

Arne Slotfase

Feyenoord-trainer Arne Slot was na afloop streng op zijn ploeg, maar sprak wel lovende woorden over de veerbaarheid van zijn ploeg. "Dit is een uitermate ongelukkige goal, maar feit is dat zij de bal voor ons raken en daar zullen we in moeten verbeteren."
"Dat is eigenlijk het enige wat ik mij ploeg voetbalinhoudelijk kan verwijten. Los van dat we misschien meer kansen moeten creeeren zijn we in Europese uitwedstrijd gewoon de dominante ploeg."
"In de tweede helft leidde het mooie veldspel zelfs tot een aantal kansen, dan is het uitermate teleurstellend dat het maar 1-1 blijft. We hebben onszelf echt tekort gedaan hiermee", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie