Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | Oranje Leeuwinnen winnen opnieuw dankzij Brugts - op koers voor Paris 2024?

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 31/10/2023 om 22:46 GMT+1

De Oranje Leeuwinnen hebben voor de tweede keer in een paar dagen tijd gewonnen van Schotland. Het ging in Glasgow een stukkie lastiger dan in Nijmegen (4-0), maar dankzij een mooie krulbal van Esmee Brugts en de binnenkant van de paal viel de bevrijdende 0-1. Daarmee deed Oranje goede zaken in de Nations League en, belangrijker nog, ook met het oog op kwalificatie voor Paris 2024.

Brugts legt aan vanaf randje zestien om te scoren namens de Oranje Leeuwinnen tegen Schotland

Foto: Getty Images

Een poule met Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland – onder leiding van Sarina Wiegman – beloofde niet veel goeds voor de Oranje Leeuwinnen, maar na vier wedstrijden is alles anders.
Oranje begon nog slecht met een nederlaag op bezoek bij België, maar nu ook Engeland kennis heeft gemaakt met Tessa Wulleart en de overige Red Flames, staat Oranje er plotseling bijzonder goed voor. Zonder groots te spelen won het zelf op Hampden Park met 0-1.

Martens wedstrijd uit geschopt

De Schotten zetten hun tanden in de wedstrijd en bovendien de benen van Lieke Martens, die met een tackle van achteren uit de wedstrijd werd getrapt. Ook Danielle van de Donk moest de wedstrijd niet geheel okselfris verlaten. De overige Leeuwinnen trokken de driepunter echter over de streep.
Brugts werd op die manier matchwinnaar. De speelster van Barcelona heeft er in het Nederlands elftal patent op om van afstand te scoren. Haar uithaal in de zestigste minuut bleek van grote waarde. De selectie van bondscoach Andries Jonker ligt dankzij de treffer van Brugts ineens op schema voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van Paris 2024.

Moeilijke opdracht op Wembley

De beslissing valt begin december als de Oranje Leeuwinnen eerst aantreden op een uitverkocht Wembley, waar een gelijkspel sowieso voldoende is om het favoriete Engeland voor te blijven. Tenslotte is België-thuis de laatste opdracht. Ook België is nog in de race voor een zeldzaam olympisch ticket.

Stand van zaken Nations League groep 1 - vrouwen

1. Nederland - 4-9
2. België - 4-7
3. Engeland - 4-6
4. Schotland - 4-1

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie