Oranjevrouwen | Nederland veel beter, maar toch verlies tegen Duitsland

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 08/04/2023 om 11:04 GMT+2

Het Nederlands vrouwenelftal verloor vrijdagavond niet van Duitsland. De Oranjevrouwen speelden een prima partij, maar konden niet voorkomen dat de oosterburen met 0-1 wonnen.

Deutschland gegen Niederlande: Wassmuth (li.) im Duell mit van der Gragt (re.)

De eerste helft was Nederland zelfs beter dan de Duitse voetbalsters. Het eerste kwartier was het nog een een beetje aftasten, maar daarna kwamen de leeuwinnen los. Het oranje offensief begon met een schot van Lieke Martens dat net over ging.
Tweede helft
Nog geen minuut na rust leek Oranje op voorsprong te komen, maar Van de Donk raakte met een prachtige stiftbal de paal en vlak daarna miste Beerensteyn weer een enorme kans.
De ongeschreven voetbalwet luidt: als je zelf niet scoort, doet de tegenstande het. Precies dat gebeurde. De Duitse vrouwen kwamen na alle gemiste kansen van Nederland uit een hoekschop op voorsprong: 0-1
Het spelbeeld veranderde eigenlijk totaal niet. De Oranjevrouwen bleven beter, maar het maar niet om te scoren. Waardoor de Duitser uiteindelijk aan het langste eind trokken.
100ste interland
Voor de wedstrijd werd Stefanie van der Gragt nog in het zonnetje gezet. Zij speelde haar honderste interland voor Nederland.