Voetbal | Goede gevoel keert terug bij Oranje na vriendschappelijke overwinning op Polen

Menno Waebeke

Geupdate 12/04/2023 om 10:05 GMT+2

De Oranjevrouwen hebben dinsdagavond in Rotterdam een 4-1-overwinning geboekt op Polen. De formatie van bondscoach Andries Jonker kwam in de eerste helft nog tegen de verhouding in op achterstand, maar boog de telerustelling met doelpunten van Lineth Beerensteyn, Lieke Martens en Jill Roord om naar een overwinning.

De Oranjevrouwen vieren de 2-1 van Lineth Beerensteyn.

Het Nederlands elftal bereidt zich voor op het WK voetbal dat deze zomer van start gaat in Australië en Nieuw-Zeeland. Afgelopen vrijdag werd nog met 0-1 verloren van Duitsland en dus waren de Nederlandse vrouwen gebrand om een ander gezicht te laten zien op Het Kasteel.
Na ruim een half uur spelen kwam Oranje echter geheel tegen de verhouding in op achterstand nadat Weronika Zawistowska de bal via een Oranje-verdediger tegen de touwen zag vliegen. Opnieuw een achterstand dus voor Nederland, maar nog in de eerste helft kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte na een eigen doelpunt van Malgorzata Grec.

Oranje loopt uit

Kort na rust kwam Oranje zelfs op voorsprong als Lineth Beerensteyn, die ook al betrokken was bij de gelijkmaker, de bal achter de Poolse doelman Kinga Szemik kopte. Bondscoach Jonker bracht vervolgens een aantal verse krachten en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 3-1.
PSG-aanvaller Lieke Martens kon de bal eenvoudig binnenlopen na een goede voorzet van Victoria Pelova. Kort voor tijd werd het zelfs nog 4-1. Invaller Katja Snoeijs gaf een afgemeten voorzet op Jill Roord, die twintigste interlandgoal binnenschiet. Kort daarvoor was toen al de pas 17-jarige Wieke Kaptein ingevallen. Het toptalent van FC Twente maakte haar debuut.