Paris 2024 | Opener pikant duel met Hongarije - Dit is het speelschema van de waterpolodames

Wian Slendebroek

Geupdate 29/03/2024 om 19:26 GMT+1

De loting vond vorige maand al plaats, maar nu weten de Nederlandse waterpolovrouwen ook wanneer ze in actie komen op de Olympische Spelen in Parijs. De opener van Paris 2024 is direct een pikante wedstrijd, tegen Hongarije. Wil je weten wanneer je de tv of stream aan moet zetten? Wij zetten alle wedstrijden van het Nederlandse waterpoloteam voor je op een rijtje.

Het Nederlands waterpoloteam

Foto: Getty Images

Nederland komt op de Spelen in actie tegen een paar oude bekenden. Vooral de wedstrijd tegen Hongarije gaat een bijzondere worden. Nederland was op het EK in Eindhoven nog te sterk voor het Hongaarse team, maar op het WK dit jaar schakelde Hongarije de Nederlandse ploeg na strafworpen uit.
En ook op de Spelen van Tokyo 2020 was Hongarije de tegenstander die Nederland in de kwartfinale naar huis stuurde. Op de Olympische Spelen van Tokyo 2020 zat Nederland ook al in de groep met Australië en Canada. De selectie wordt op een later moment bekendgemaakt.

Poulefase waterpolo vrouwen Olympische Spelen

Groep A
Hongarije
Australië
Canada
China
Nederland
Groep B
Frankrijk
Griekenland
Italië
Verenigde Staten
Spanje
picture

Tokyo 2020 | waterpolo - samenvatting Nederland -Zuid-Afrika

Nederland lijkt in een meer eenvoudige poule te zitten. Poule B met Spanje, Verenigde Staten en Italië lijkt in de breedte een zwaardere groep. Op het eerste oog lijkt dat positief voor Nederland, maar doordat vier van de vijf landen doorgaan naar de kwartfinales is de kans groot dat Nederland in de kwartfinale een lastig team tegenkomt. Nederland zal waarschijnlijk eerste in de groep moeten worden om een lastige tegenstander in de kwartfinales te ontlopen.

Wanneer speelt het Nederlandse waterpoloteam?

27 juli, 14:00 uur: Nederland-Hongarije
29 juli, 18.30 uur: China-Nederland
31 juli, 14:00 uur: Nederland-Australië
4 augustus, 18:30 uur: Canada-Nederland
De beste vier landen van elke groep kwalificeren zich voor de knock-outrondes. Het precieze programma is nog niet bekend, maar de wedstrijden staan gepland op deze dagen:
6 augustus, tussen 14:00 en 20:35 uur: Kwartfinales
8 augustus, 14:35 of 19:35 uur: Halve finales
10 augustus, 15:35 uur: Finale
De finale bij de mannen is gepland op 14:00 uur op 11 augustus. Het Nederlandse mannenteam wist zich niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Waar kijk je?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie