Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

FIAWEC | Overwinning voor Nyck de Vries met Toyota - Ferrari verslagen in 6 Uur van Imola

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 22/04/2024 om 10:47 GMT+2

Het was Ferrari, Ferrari en nog eens Ferrari vooraan tijdens de 6 Uur van Imola, maar de overwinning in het FIAWEC ging toch echt naar Toyota #7. Nyck de Vries droeg in aanloop naar de 24 Uur van Le Mans een belangrijk steentje bij, maar het was Kamui Kobayashi die na een regenbuitje als winnaar de auto over de streep stuurde.

FIAWEC | Overwinning voor Nyck de Vries met Toyota - Ferrari verslagen in 6 Uur van Imola

Het regenbuitje bezorgde Ferrari veel hoofdpijn, want het besloot zijn auto’s op slicks buiten te laten terwijl de rest wel binnen kwam om in te spelen op de veranderende omstandigheden. Dit speelde De Vries en Toyota in de kaart, want plotseling lagen de kaarten anders geschud.
Daar kwam nog bij dat Toyota een gebbetje uithaalde door te doen alsof het bij een pitstop van rijder ging wisselen – wat uiteindelijk niet gebeurde. De bewuste pitstop duurde daardoor korter dan de concurrentie anticipeerde, met extra tijdwinst als gevolg.
picture

FIA WEC | Porsche heerst in 1812 kilometer van Qatar - Nyck de Vries en Toyota vallen tegen

Volop botsingen en crashes

Opvallend genoeg stond de 6 Uur van Imola bol van de incidenten, botsingen en crashes. Niet eens omdat het begon te regenen, want het ging direct bij de start al mis… wat best bijzonder is voor een langeafstandsrace.
De beste Ferrari eindigde uiteindelijk pas op de vierde plaats, waardoor duidelijk kan worden gesproken van een gemiste kans. Voor De Vries, Kobayashi en Mike Conway – en dus Toyota – is de overwinning op Imola een grote opsteker.
Na een lastige start van het seizoen vielen de puzzelstukjes op hun plek, niet ver voordat de 24 Uur van Le Mans (half juni) op het programma staat.
picture

24 Uur van Le Mans | Ferrari viert na historische overwinning feestje op thuisbasis Maranello

WAAR KIJK JE?

Of het nu een race van 1000 mijl, 6, 8 of zelfs 24 uur betreft… je bekijkt dit seizoen van het FIAWEC met de hypercar live op Eurosport of zelfs reclamevrij van start tot finish via een stream op discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie