Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Antwerp Port Epic | Dries De Bondt en Alpecin-Deceuninck draaien Florian Vermeersch een loer

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/05/2023 om 20:56 GMT+2

Het podium vertelt niet altijd het hele verhaal van een koers. Wie een blikt werpt op het ereschavot van de Antwerp Port Epic vermoedt dat Alpecin-Deceuninck de wedstrijd domineerde, maar het was wellicht Florian Vermeersch (Lotto-Dstny) die de beste benen had. Hij stond echter met lege handen omdat Dries de Bondt er al tussenuit was gepiept.

Antwerp Port Epic | De Bondt en Alpecin weten Vermeersch een loer te draaien

Niet iedere koers is zomaar epic, maar de strijd om de overwinning in Antwerpen mocht met recht episch worden genoemd en dus verdiende de naam van de race deze toevoeging absoluut in de 182 kilometer lange uitgave van 2023.
Om en rond de haven van Antwerpen was een parcours uitgestippeld dat het al snel verbrokkelde peloton in willekeurige volgorde leidde over stroken gravel, grind en kasseien. Titelverdediger Florian Vermeersch maakte op al die stroken de beste indruk, maar had de pech dat hij vooraan moest opboksen tegen een overmacht.
De blauwe armada van Alpecin-Deceuninck bepaalde aan kop wat er gebeurde en had de luxe om te bepalen wie het liet wegrijden. En door Vermeersch liet terugpakken... Een ontsnapping van Dries De Bondt, die daarvoor lange tijd op kop stoempte om de achtervolgers weg te houden, was de rest van de kopgroep te machtig.

Zicht van de haven

Hoewel De Bondt de gekste grimassen trok en eventjes alsnog kapot leek te gaan, trapte hij in de rondte met genoeg tempo. Zijn voorsprong schommelde tussen de tien en twintig seconden, mede dankzij goed afstopwerk van zijn Alpecin-makkers, waarna hij kon vieren bij het zicht van de haven.
De Bondt had meer weg van een mijnwerker met ademnood dan een wielrenner toen hij de streep passeerde, maar dat zal hem een zorg zijn geweest. De dag voor Alpecin werd vervolgens alleen maar mooier toen Timo Kielich en Quinten Hermans het sprintje daarachter wonnen waardoor het een één-twee-drietje werd. Geslagen man Vermeersch finishte in vierde positie.

WAAR KIJK JE?

We gaan de slotweek in met het duel tussen Geraint Thomas en Primoz Roglic. Of zijn er nog andere kapers op de kust? Mis niets van de Giro d’Italia via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie