Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Arctic Race of Norway | Astana boekt onder barre omstandigheden één-twee via Gazzoli en Scaroni

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/08/2023 om 18:43 GMT+2

De Arctic Race of Norway wordt volledig verreden boven de poolcirkel en dat het daar kan spoken, werd wel duidelijk tijdens de tweede etappe. Rit twee kreeg onder barre omstandigheden een uitkomst die niemand van tevoren had voorspeld. Michele Gazzoli won namens Astana, ploeggenoot Christian Scaroni werd tweede en daarmee werd de strijd tegen de elementen gewonnen.

Arctic Race of Norway | Astana boekt onder barre omstandigheden één-twee via Gazzoli en Scaroni

Waar elders in Europa (eindelijk) de zomer volle bak doorbreekt, is daar boven de poolcirkel geen sprake van. En al helemaal niet tijdens de 153,4 kilometer die tussen Alta en Hammerfest moesten worden afgelegd. De renners in het peloton probeerden bij elkaar te schuilen.
Een onverwachte aanval kwam van Uno-X, dat over een equipe beschikt die hiervoor is gemaakt. Er kwam na het eerder al trekken van waaiers een klein groepje op kop, maar dat werd weer gegrepen. Wat overbleef, was een prijs van de jury. Vrijwel de gehele ploeg van Uno-X kreeg de dagprijs voor de strijdlust.
picture

Arctic Race of Norway | Dainese bezorgt DSM-Firmenich dagsucces met rappe spurt in Noorwegen

Gazzoli terug van schorsing

De hoofdprijs ging echter aan de neus van Uno-X voorbij. Het is Astana waar vanavond aan het diner groot feest wordt gevierd. Dat grote feest begon eigenlijk al direct voorbij de streep, want Gazzoli boekte een emotionele overwinning. Enerzijds voor de ploeg, anderzijds voor zichzelf.
Astana heeft wel een betere tijden gekend, terwijl het nu de kruimels moest oprapen. Dat lukte vandaag uitstekend met zowel de overwinning als de tweede plaats, maar vooral Gazzoli was heel erg blij. Hij zit pas net weer op de fiets na het uitzitten van een schorsing voor een ‘onbedoelde dopingovertreding’.

Hobbs nieuwe leider

Gazooli kampte met een verkoudheid en nam een medicijn, onbedoeld met een verboden instantie. De nu 24-jarige zat zijn schorsing uit, keerde terug, en wint nu in de Arctic Race of Norway. Geen wonder dat er nog los van de tranen een schreeuw van vreugde klonk voorbij de finish.
Alberto Dainese verloor onderweg zijn leiderstrui aan Noah Hobbs. Hobbs komt uit voor de opleidingsploeg van Groupama-FDJ en heeft een seconde voorsprong. Met een serieuze finale in het verschiet tijdens etappe drie naar Havøysund lijkt de vraag gerechtvaardigd: wie wordt zaterdag de nieuwe leider?

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie