Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Arctic Race of Norway | Stephen Williams wint sprint der zwervende zwanen na barbaarse wielerdag

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/08/2023 om 18:23 GMT+2

Stephen Williams heeft een overwinning geboekt waar hij trots op mag zijn. De rijder van Israel Premier Tech was het minst traag in de finale van de derde etappe in de Arctic Race of Norway. Minst traag is in dit geval bedoeld als een fraai compliment, want het was in Noorwegen een barbaarse wielerdag en aan de sprint om de dagprijs ging nog een brute klim vooraf.

Arctic Race of Norway | Stephen Williams wint sprint der zwervende zwanen na barbaarse wielerdag

De Arctic Race maakt zijn naam en faam deze week meer dan waar, want het is koud, nat en guur boven de poolcirkel. Het is afzien in het peloton, van de eerste tot de laatste kilometer. Om het helemaal af te maken, stond er ook nog eens een serieuze finale op het programma.
Er moesten in totaal vier cols worden bedwongen, met als afsluiter een klim naar Havøysund. Een brute klim om precies te zijn, met passages bergop van rond de 14 procent. Bijzonder genoeg lukte het tijdens de klim niemand om het verschil te maken, waarna het aankwam op een sprint.
picture

Arctic Race of Norway | Astana boekt onder barre omstandigheden één-twee via Gazzoli en Scaroni

Scaroni beukt erop los

Christian Scaroni deed er na zijn tweede plaats gisteren alles aan om te winnen en beukte zijn fiets van links naar rechts, maar slaagde er niet in om het verschil te maken. Dus werd het uiteindelijk een sprint. Vaak is zo’n sprint een kolfje naar de hand van Tobias Halland Johannessen, maar ook bij hem was het op.
Zo kon het gebeuren dat Williams naar de overwinning sprintte. Daar zal ook Dylan Teuns blij mee zijn, want de Belg knapte deze week al heel wat vuil werk op voor zijn ploeggenoot. Williams had nog net iets meer kracht in de benen dan Clément Champoussin. Scaroni werd derde.
Williams neemt ook de leiding over in het algemeen klassement. De Brit staat één seconde voor op Scaroni als zondag koers wordt gezet naar de Noordkaap. Ook daar wordt pas gefinisht na het nodige klimwerk.
picture

Arctic Race of Norway | Dainese bezorgt DSM-Firmenich dagsucces met rappe spurt in Noorwegen

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie