Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ardèche Classic | Alaphilippe snelt naar eerste seizoenszege in sprint à deux met Gaudu

Menno Waebeke

Geupdate 25/02/2023 om 17:41 GMT+1

Julian Alaphilippe heeft de Faun-Ardèche Classic op zijn naam geschreven. De Fransman van Soudal-Quick Step was in de Franse heuvelklassieker net iets sterker dan zijn landgenoot David Gaudu. De twee vielen samen aan op 25 kilometer van de aankomst en lieten het peloton de hielen zien. De jonge Mattias Skjelmose vervolledigde het podium met een knappe derde plaats.

Ardèche Classic | Alaphilippe snelt naar eerste seizoenszege in sprint à deux met Gaudu

In de Franse eendagskoers moesten de renners onderweg de nodige klimmetjes verwerken. Onder andere de Mur de Cornas (1,8 km aan 8,4%) de Saint-Romain-de-Lerps (6,3 km aan 7,1%) en de Val d’Enfer (1,6 km aan 10,3%) stonden op het programma in de Ardèche Classic.
De eerste serieuze kopgroep bestond uit twee man. Rémi Cavagna en Valentin Ferron gingen op avontuur en kregen een ruime voorsprong van meer dan zes minuten op het peloton. Vlak voor de reeks beklimmingen werden de Fransen echter teruggepakt en begon een nieuwe koers.
Onder het beulwerk van de jonge Amerikaan Quinn Simmons werd het peloton op de pittige heuvels flink uitgedund en een groep van dertig renners leek aan de finish om de zege te gaan vechten, maar daar dachten twee kopmannen toch even anders over.

Frans duo

Op de Saint-Romain-de-Lerps viel topfavoriet Julian Alaphilippe namelijk serieus aan. De renner van Soudal-Quick Step kreeg een andere favoriet, David Gaudu, met zich mee en samen bouwden de renners een voorsprong op van een kleine halve minuut.
De achtervolgers kwamen te laat en dus gingen Alaphilippe en Gaudu in een klassieke sprint à deux voor de winst in deze Franse eendagskoers strijden. In die eindsprint had Alaphilippe duidelijk de sterkste benen. De ex-wereldkampioen pakt met de Faun-Ardèche Classic zijn eerste overwinning van dit seizoen.

Waar kijk je?

Het wielerseizoen begint langzaamaan in gang te schieten. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie