Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Topfavoriet Tadej Pogacar spreekt - “Ik ben niet onverslaanbaar of onoverwinnelijk”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/05/2024 om 13:26 GMT+2

Tadej Pogacar begint als grote favoriet aan de Giro d’Italia 2024. De Sloveen wordt al naar eindwinst geschreven en sommigen zien hem zelfs drie weken lang in de roze trui fietsen. Van Turijn tot Rome dus. Pogacar zelf is daar allerminst van overtuigd en hekelt alle praatjes over zijn favorietenrol. “Ik ben niet onverslaanbaar, ik ben ook niet onoverwinnelijk.”

Giro d’Italia | Topfavoriet Tadej Pogacar spreekt - “Ik ben niet onverslaanbaar of onoverwinnelijk”

Pogacar denkt niet dat het echt alleen om hem draait deze Giro: "Iedereen zegt dat er maar één kanshebber is, maar zo werkt het niet in het wielrennen. Zeker tijdens een ronde van drie weken kan er zo veel gebeuren dat je niet kan zeggen dat er maar één favoriet is. Je moet drie weken rijden en het tegen de renners en het parcours opnemen."
De Sloveen ziet meerdere sterke concurrenten: "Ik denk dat Thomas, ondanks zijn mindere resultaten de laatste tijd, in goede vorm aan de start staat hier. Hij kan goed tijdrijden en deze tijdritten liggen hem ook goed. Bardet zag er goed uit in Luik-Bastenaken-Luik met zijn tweede plek. Ben O'Connor is goed in vorm dit jaar en hij maakt elk seizoen stappen. Verder zijn er jonge renners die goed zijn zoals Tiberi, Uijtdebroeks en Lipowitz."
picture

Luik-Bastenaken-Luik | Pogacar wint wederom na mooie solo - verzet Van der Poel breekt op Redoute

Valpartij in Baskenland

Pogacar ging ook in op de harde valpartij in de Ronde van het Baskenland waar zijn rivaal Jonas Vingegaard flink geblesseerd raakte: "Ik was aan het kijken op de televisie en toen de valpartij gebeurde, werden we gewoon stil. Het zag er vreselijk uit. Sommige renners bewogen een paar minuten niet. Ik ben blij dat iedereen min of meer in orde is."
"Maar een crash zoals deze kan iets achterlaten in je onderbewuste en zelfs traumatisch zijn. Ik hoop dat iedereen snel herstelt. Voor Jonas was dit een harde klap. Ik weet niet hoe het nu gaat, maar ik hoop dat hij alweer op de fiets zit en de Tour de France kan rijden en dat het niet traumatisch is voor hem."
picture

Itzulia | De keiharde val van Roglic, Evenepoel en Vingegaard

Tour de France

Pogacar kijkt nog niet vooruit naar de tweede grote ronde van het jaar: "Nee, ik focus me nog steeds op mezelf. Ik moet een sterke Giro rijden en daarna herstel ik om klaar te zijn voor de Tour de France zoals elk ander jaar. Het is de grootste race die er is en ik ga er altijd van uit dat iedereen op hetzelfde niveau zit als altijd."
Ook het dragen van de roze trui van begin tot eind is geen doel: "Ik denk niet dat dit mogelijk is. Als je het team opbrandt, betaal je in de laatste week de prijs. Ze moeten ook in de laatste week nog van waarde zijn. Het is onmogelijk om drie weken lang van start tot finish de trui te verdedigen in bergritten. Je moet bovendien de eerste etappe winnen en dat wordt al lastig genoeg. We denken daar niet aan."
picture

Tour de France | Bekijk de tijdrit van supermannen Vingegaard en Pogacar - verschil in bochten

WAAR KIJK JE?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie