Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van België | Wærenskjold de sterkste in biljartvlakke tijdrit en Van der Poel nieuwe leider

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 16/06/2023 om 17:30 GMT+2

Søren Wærenskjold heeft de tijdrit in de derde etappe van de Ronde van België gewonnen. Het betekende de tweede profzege voor de 23-jarige Noor. Fabio Jakobsen verloor zijn leiderstrui aan Mathieu van der Poel die op één seconde nog Wærenskjold voorbleef in het klassement.

Ronde van België | Wærenskjold de sterkste in biljartvlakke tijdrit en Van der Poel nieuwe leider

Het vijftien kilometer lange parcours met start en finish in Beveren was biljartvlak. De renners konden op weinig verrassingen rekenen, want op een haakse bocht na, liep het parcours rechttoe rechtaan. De mannen die op een grote plaat en met hoge wattages rondreden waren dus duidelijk in het voordeel.
Wærenskjold liet zijn capaciteiten in de race tegen de klok al zien door het WK-tijdrijden onder 23 jaar te winnen. De lange en sterke renner van Uno-X wist wel raad met het korte parcours, want hij verbeterde met dertien seconden de tijd van nummer drie Alex Edmondson. De tijd van Wærenskjold kwam daarna niet meer in gevaar.
picture

Ronde van België | Fabio Jakobsen zorgt voor derde Nederlandse zege van de dag, Van der Poel tweede

Van der Poel

Van der Poel mag zich op zijn beurt de nieuwe leider noemen in de Ronde van België. De Nederlander had op voorhand zestien seconden voorsprong op Wærenskjold en op een haar na wist hij die voorsprong te behouden. De renner van Alpecin-Deceuninck eindigde op vijftien seconden vierde en Yves Lampaert werd tweede met een verschil van twaalf seconden.
Het peloton krijgt zaterdag een echte heuvelrit te verwerken, want het parcours telt maar liefst 24 hellingen. De 172,6 kilometer lange etappe lijkt op het lijf geschreven te zijn van Van der Poel. De Muur van Durbuy doemt namelijk op in de slotkilometer en de weg loopt zelfs even op met 17 procent.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie