Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Brabantse Pijl | Cosnefroy verslaat Teuns en Wellens in sprint, Van den Berg gokt en verliest

Menno Waebeke

Geupdate 10/04/2024 om 17:52 GMT+2

Benoît Cosnefroy heeft voor de Brabantse Pijl gewonnen. De Fransman was aan de meet ruim sneller dan Dylan Teuns en Tim Wellens. De Nederlander Marijn van den Berg was normaal gesproken de snelste uit de kopgroep, maar besloot solo te gaan in de finale. De sprinter van EF Education-EasyPost werd in extremis teruggepakt en moest uiteindelijk genoegen nemen met een zevende stek.

Brabantse Pijl | Cosnefroy verslaat Teuns en Wellens in sprint, Van den Berg gokt en verliest

Al vroeg op de dag sprongen Lorrenzo Manzin, Alan Riou, Nicolas Debeaumarché, Jens Reynders, Dylan Vandenstorme en Anders Halland Johannessen weg uit het peloton. Het zestal kreeg even later gezelschap van Jordi Warlop en TDT-renner Tomas Kopecky.
Het tempo in het peloton lag echter bijzonder hoog en dus kregen de vluchters maximaal twee minuten voorsprong. Door het hoge tempo werd de kopgroep al op zo'n 80 kilometer van de streep teruggepakt. Onder anderen Pascal Eenkhoorn en Quinten Hermans waren actief vooraan.
Een eerste groep met favorieten ontstond na een versnelling van Wellens op de korte en pittige Moskesstraat. Cosnefroy, Dries De Pooter, Lawson Craddock, Stephen Williams, Søren Kragh Andersen, Axel Laurance en Antonio Morgado gingen mee in het spoor van de Belg.

Groep van drie

Door beulswerk van EF Education werd de groep echter weer ingerekend, maar bij de volgende passage van de Moskesstraat vond er een nieuwe schifting plaats. Teuns trok flink door en ook Van den Berg en opnieuw Wellens haakten hun wagonnetje aan.
Het drietal werkte goed samen en daarachter was de samenwerking niet altijd optimaal. Alpecin-Deceuninck had de slag gemist en deed er alles aan om het verschil kleiner te maken. Toch hadden de twee Belgen en de Nederlander ruim twintig seconden voorsprong aan het begin van de laatste lokale ronde in Overijse.

Aanval Van den Berg

Op de laatste keer Moskesstraat wist Quinten Hermans de oversteek te maken en niet veel later sloten ook Joseph Blackmore (ploeggenoot van Teuns), Cosnefroy en Jefferson Cepeda aan. Van den Berg leek veruit de beste papieren te hebben in een sprint, maar toch besloot de Nederlander om aan te vallen.
De sprinter - die eerder dit seizoen een etappe won in de Ronde van Catalonië - leek even weg te rijden, maar Blackmore reed zich helemaal leeg voor zijn ploeggenoot en dichtte het gat. Van den Berg had geen energie meer om zich te mengen in de eindsprint en zag Cosnefroy juichend over de finish komen voor Teuns en Wellens.

Uitslag

  • 1. Benoît Cosnefroy - 4:17:02
  • 2. Dylan Teuns - z.t.
  • 3. Tim Wellens - z.t.
  • 4. Joseph Blackmore - z.t.
  • 5. Jefferson Cepeda - z.t.
  • 6. Quinten Hermans - z.t.
  • 7. Marijn van den Berg - 0.10
  • 8. Michael Matthews - +0.28
  • 9. Vito Braet - z.t.
  • 10. Corbin Strong - z.t.

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie