Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Coppa Bernocchi | Wout van Aert slaat na lange sprint toe in Italiaans najaar - vijfde zege dit jaar

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 02/10/2023 om 16:27 GMT+2

Wout van Aert heeft toegeslagen in de Italiaanse najaarskoersen. De alleskunner van Jumbo-Visma ging van ver aan en kwam na een lange sprint als eerste over de streep in de Coppa Bernocchi. Opvallend was dat Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step met elkaar de strijd aangingen om de overwinning. De Belg in Nederlandse dienst was duidelijk de sterkste.

Coppa Bernocchi | Wout van Aert slaat na lange sprint toe in Italiaans najaar - vijfde zege dit jaar

Het Italiaanse najaar vormt de opmaat voor de Ronde van Lombardije, waarin Van Aert niet aan de start wordt verwacht aangezien hij zondag het WK gravel rijdt. Dan wordt Primoz Roglic, die dit weekend nog de sterkste was in de Giro dell’Emilia, omringd door andere luitenanten.
Het stond in de sterren geschreven dat Van Aert als eerste zou aantikken, maar na 186 kilometer moest hij het nog wel even doen. Zo moest hij onder meer tot zeven keer toe de Piccolo Stelvio beklimmen en samen met zijn ploegmaats van Jumbo-Visma de koers in de plooi leggen.
picture

Giro dell'Emilia | Primoz Roglic kan wel juichen - Sloveen duidelijk de sterkste

Jumbo dicteert

Dat lukte. Van Aert verteerde de colletjes zonder veel moeite en vormde met de geel-zwarte brigade een overtal aan kop van de koers. Soudal Quick-Step probeerde dit te doorkruisen met Andrea Bagioli, Fausto Masnada en Julian Alaphilippe, maar Van Aert wist zich gedekt door Tiesj Benoot en Jan Tratnik.
Benoot en Tratnik lieten niets aan het toeval over en sprongen op de bagagedrager zodra er een uitval dreigde plaats te vinden. Het was duidelijk dat de kaart Van Aert werd gespeeld en in de slotkilometer was het aan de Belg om het af te maken. Dat deed hij.
picture

EK wielrennen | Jumbo-Visma domineert zelfs landenwedstrijd – Laporte verslaat Van Aert en Kooij

Tre Valli Varesine

Van Aert was zoals zo vaak beresterk, al leverde een straffe sprint hem pas zijn vijfde overwinning van het seizoen op. Het verschil op de fotofinish had nog een stuk groter kunnen zijn, ware het niet dat Van Aert zo graag wilde juichen dat hij al snel rechtop ging zitten. Dit kwam hem in het verleden wel eens duur te staan, maar Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa) kwam te laat.
De volgende Italiaanse najaarskoers voltrekt zich dinsdag als Tre Valli Varesine wordt verreden. Daar is Roglic weer kopman.
picture

Tour of Britain | Kooij houdt benen stil en Van Aert plaatst sublieme aanval voor dagwinst

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen treedt het najaar tegemoet. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie