Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Koen Bouwman toch niet van start in Giro - Tim van Dijke vervangt hem

Edward Swier

Geupdate 01/05/2024 om 14:13 GMT+2

Eerst niet, toen weer wel. En uiteindelijk zal Koen Bouwman toch níet van start gaan in de Ronde van Italië, die zaterdag begint. Zijn ploeg, Team Visma-Lease a Bike, maakte vanmiddag via sociale media bekend dat Bouwman ziek is geworden tijdens de Ronde van Romandië. Tim van Dijke zal hem vervangen.

Ronde van Slowakije | Koen Bouwman wint sprint dankzij sterke laatste bocht

Bouwman (30) heeft goede herinneringen aan de Giro. Hij werd er, in 2021, als knecht nota bene twaalfde in het eindklassement. En in 2022 won hij twee ritten. Bovendien wist Bouwman dat jaar de blauwe bergtrui te pakken en tot aan de finish in Milaan te behouden. In 2023 moest hij zijn persoonlijke ambities opzij zetten, maar was er niettemin een grote glimlach. Ploeggenoot Primoz Roglic pakte de eindoverwinning.
picture

Giro d'Italia | Koen Bouwman emotioneel na winst Roglic - "Ik hield het niet droog"

Vertrek

Al die goede resultaten ten spijt was er voor dit jaar aanvankelijk geen plek in de Giro-ploeg voor Bouwman. Dat deed hem pijn. In het blad Bicycling kondigde hij daarom onlangs ook min of meer zijn vertrek aan. De inkt van het interview was amper droog of Bouwman stond alsnog op de Giro-startlijst. Er vielen door de blessures van Wilco Kelderman en Wout van Aert gaten in de Visma-ploeg voor de Italiaanse rittenkoers.
Bouwman nam recent dus een van de vrijgevallen plaatsen in, maar moet die nu op zijn beurt weer afstaan aan Tim van Dijke. Afgelopen zaterdag voelde Bouwman zich al niet lekker tijdens de koninginnenrit in Romandië, op de slotdag stapte hij niet meer op.
picture

Giro d'Italia | Dit zijn de hoogtepunten van etappe 19 gewonnen door Koen Bouwman

Startlijst Giro

We zetten eerder al op een rijtje wie er wél van start gaan in de Giro d'Italia. Lees dat hier.

WAAR KIJK JE?

Siamo partiti! Geniet bij Eurosport en discovery+ van drie weken Italië. Van Piemonte naar Campania, om na een tweede deel Noord-Italië af te ronden in hoofdstad Rome. Gaat Tadej Pogacar na twee keer de Tour ook de Giro d’Italia winnen? En wat kunnen Olav Kooij en Fabio Jakobsen in de sprint? La Corsa Rosa volg je exclusief bij ons! Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie