Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dwars door Vlaanderen | Dramatische valpartij - Van Aert, Pedersen, Stuyven en Girmay betrokken

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/03/2024 om 15:33 GMT+1

Dwars door Vlaanderen is opgeschrikt door een zware valpartij, waarbij enkele van de grootste namen betrokken waren. Wout van Aert, Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Biniam Girmay sloegen op hoge snelheid tegen het asfalt en het lijkt erop dat de gevolgen er, zeer dicht op de Ronde van Vlaanderen, niet om liegen. Er bestaat vrees voor zware blessures.

Dwars door Vlaanderen | Dramatische valpartij - Van Aert, Pedersen, Stuyven en Girmay betrokken

Het leek erop dat Van Aert, gepositioneerd op de eerste rij van de groep favorieten, werd verrast door een goot in de weg, waarop de ene na de andere renner op hoge snelheid tegen het asfalt smakte. Een enkeling kon de val nog omzeilen, terwijl de fietsen in de rondte stuiterden.
Niet alleen de fietsen, ook de renners stuiterden tegen het asfalt. Het tricot en lichaam van Van Aert oogde flink gehavend. Het leek zelfs alsof bij de grote Belgische hoop de tranen in de ogen stonden. Even later werd de kopman van het toch al zo geplaagde Visma-Lease a Bike per ambulance afgevoerd.
picture

E3 Saxo Classic | Wout van Aert valt op Paterberg, koers beslist? Van der Poel versnelt!

Concurrenten Van der Poel stuk voor stuk gehavend

Ook Stuyven en Girmay maakten in de berm een aangeslagen indruk. Alsof dit nog niet genoeg is, was ook Pedersen betrokken bij de crash. Alle favorieten voor zowel deze Dwars door Vlaanderen als het hoofdgerecht van dit voorjaar, de Ronde van Vlaanderen van zondag, lijken niet zonder erg aan deze valpartij ontsnapt.
Van Aert en Pedersen worden (of werden) gezien als twee van de grootste uitdagers van Mathieu van der Poel, die van de Ronde van Vlaanderen een hoofddoel heeft gemaakt. MVDP verscheen midweeks niet aan de start.
Voor Van Aert was het al de tweede valpartij in korte tijd. Hij ging vorige week ook al onderuit, toen hij wilde versnellen om terug te keren in het wiel van Van der Poel na een versnelling op de Paterberg. Dit was tijdens de finale van de E3 Saxo Classic.
picture

E3 Saxo Classic | Van der Poel reageert boos, ook Van Aert schrikt - publiek staat op de weg

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie