Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dwars door Vlaanderen | Vos de sterkste in Waregem na zinderende finale - Dubbelslag voor Visma-LAB

Kevin van Nunen

Geupdate 27/03/2024 om 20:47 GMT+1

Marianne Vos heeft in Dwars door Vlaanderen alweer een mooie victorie in voorjaar 2024 binnen gehengeld. De kopvrouw van Visma-Lease a Bike was de sterkste op een voor de ploeg zwarte dag ondanks winst voor Vos en Matteo Jorgenson, want Wout van Aert kwam zwaar ten val. Toch mag Vos ook deze overwinning met sierletters bijschrijven, al is het maar omdat het haar 250ste zege betreft.

Dwars door Vlaanderen | Vos de sterkste in Waregem na zinderende finale - Dubbelslag voor Visma-LAB

Vos rijdt dit voorjaar zeker niet alle koersen en was zelfs nog herstellende van een zware operatie, maar na haar debuut in Omloop Het Nieuwsblad won ze bij haar eerste poging ook Dwars door Vlaanderen. Het betrof een ingekorte koers, omdat het parcours halsoverkop moest worden aangepast als gevolg van een ongeval achter de mannenkoers.
Als gevolg hiervan werd het trio Knokteberg-Trieu-Hotond uit het parcours gehaald. De wedstrijd lag enige tijd stil en werd met zo’n 20 kilometer ingekort. Wie dacht dat de finale als gevolg van een neutralisatie gemakkelijker was geworden, had het mis.
picture

Dwars door Vlaanderen | Zege Jorgenson pleister op wonde Visma-LAB na zware valpartij Van Aert

Kopecky reageert niet op aanval Van Anrooij en Vos

Er werd hard gekoerst en de grote namen meldden zich stuk voor stuk voorin. Tijdens de finale maakte de 36-jarige Vos het op fraaie wijze af door de veertien jaar jongere Van Anrooij erop te leggen in de sprint. Zo’n 10 kilometer voor de finish anticipeerde Van Anrooij, door niet op laatste hoogtemeters van Nokere Berg te wachten.
Vos sprong op haar bagagedrager en daarachter besloot Lotte Kopecky te blijven zitten. Wellicht dat een eerdere inspanning de wereldkampioene opbrak. Er was ook geen andere renster die zich geroepen voelde om het oranje duo terug te pakken. De verschillen voorin bleven desondanks klein, wat Elisa Longo Borghini ertoe noopte een tegenaanval in te zetten, maar Vos en Van Anrooij bleven voorop.
Vos durfde het aan om in de finishstraat in Waregem van kop af aan de sprint in te zetten en slaagde erin Van Anrooij voor te blijven, goed voor de 250ste zege uit haar o zo rijke wielerloopbaan. Paternoster zou als derde aan de meet komen, gevolgd door Kopecky en smaakmaakster Puck Pieterse. Pieterse sprong onderweg diverse keren weg, maar werd niet beloond voor haar aanvalsdrift.
picture

Dwars door Vlaanderen | Dramatische valpartij - Van Aert, Pedersen, Stuyven en Girmay betrokken

Vos vs Kopecky in Ronde van Vlaanderen?

Iets verder naar achteren werd eerst Demi Vollering en later ook Fem van Empel geplaagd door een lekke band, waardoor zij zeker geen rol van betekenis meer konden spelen in de koers. Er volgt zondag een kans op revanche, als met de Ronde van Vlaanderen het hoogtepunt van het voorjaar op het programma staat.
Kopecky begint als grote favoriet aan De Ronde, die ze voor de derde keer op rij kan winnen. Maar Vos doet ook mee en zij kan voor de derde keer dit voorjaar de Belgische verslaan. Ook dient in die afmattende koers rekening te worden gehouden met Vollering.
picture

Omloop Het Nieuwsblad | Vos doet het onmogelijke, half jaar na zware operatie verslaat ze Kopecky

Uitslag Gent-Wevelgem vrouwen

  • 1. Marianne Vos - 2:52:08
  • 2. Shirin van Anrooij - zt
  • 3. Letizia Paternoster - +0:19
  • 4. Lotte Kopecky - zt
  • 5. Puck Pieterse - zt

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie