Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dwars door Vlaanderen | Wout van Aert loopt gebroken sleutelbeen op - Geen Ronde, geen Roubaix

Geupdate 27/03/2024 om 18:51 GMT+1

Het verdict liegt er niet om voor Wout van Aert na zijn valpartij op topsnelheid in Dwars door Vlaanderen. De kopman van Visma-Lease a Bike kan ook succes vergeten in het voorjaar van 2024, als gevolg van een breuk in het sleutelbeen. Van Aert kan niet van start in de Ronde van Vlaanderen en ook voor Parijs-Roubaix moet hij zich afmelden.

Dwars door Vlaanderen | Dramatische valpartij - Van Aert, Pedersen, Stuyven en Girmay betrokken

Visma-Lease a Bike bevestigde het slechte nieuws over kopman Van Aert. "Jammer genoeg heeft Wout van Aert meerdere breuken opgelopen door zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen vandaag. In het ziekenhuis werd een gebroken sleutelbeen en meerdere gebroken ribben geconstateerd."
"Het is nog niet duidelijk hoe lang het herstel gaat duren. Hij mist in ieder geval de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race. We wensen Wout al het beste en een snel herstel", klinkt het in de reactie. Het volgende grote doel van Van Aert, na de voorjaarsklassiekers, was en is het rijden van de Giro d'Italia.
picture

E3 Saxo Classic | Mathieu van der Poel wint na lange solo – Wout van Aert derde na val op Paterberg

Herstel voor Giro onzeker

Getuige de communicatie van Visma-Lease a Bike staat er nog geen streep door de Ronde van Italië, maar veel zo niet alles is op dit moment natuurlijk onzeker. Ook of Van Aert van start gaat in de Giro. Renners kunnen snel herstellen van een gebroken sleutelbeen, maar gebroken ribben maakt het nóg moeilijker om te kunnen trainen.
De misère voor Van Aert past in het langzaam maar zeker rampvoorjaar dat de ploeg beleeft. Ja, er wordt gewonnen. Maar er wordt ook verloren. Christophe Laporte haakte ziek af tijdens Milaan-San Remo, Dylan van Baarle moest zich vandaag ziek afmelden en Jan Tratnik moest al vroeg afstappen omdat ook hij na een val nog niet fris en fruitig is.
picture

Dwars door Vlaanderen | Bittere nasmaak voor Benoot na zege Jorgenson - "Hij tikte mijn wiel aan"

Reactie Benoot

Na de finish blikte ploeggenoot Tiesj Benoot terug op de harde val. Zijn kopman viel vlak achter hem en tot op zekere hoogte lijkt Benoot zich zelfs schuldig te voelen. "Hij zei dat ik moest versnellen en dat deed ik ook, maar hij tikte mijn wiel aan. Ik voel me heel rot erover. Ik weet nog niet hoe het gaat", vertelde de Belg.
Van Aert was niet de enige die een gebroken sleutelbeen opliep. Jasper Stuyven heeft dezelfde kwetsuur. Alexander Kirsch kampt met een handbreuk. Biniam Girmay kwam er volgens het laatste nieuws vanaf zonder breuken terwijl over Mads Pedersen nog geen nader bericht is. De Deen vervolgde zijn weg en finishte de koers.
De genoemde namen zijn stuk voor stuk concurrenten van Mathieu van der Poel als zondag met de Ronde van Vlaanderen het hoogtepunt van het voorjaar op het programma staat.
picture

Dwars door Vlaanderen | Bekijk in samenvatting hoe Jorgenson de zege pakt en Van Aert hard uitvalt

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie