Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eschborn-Frankfurt | IJzersterke Kragh Andersen toont zich de sterkste in spannende finale

Tobias Kappelle

Geupdate 01/05/2023 om 17:45 GMT+2

Eschborn-Frankfurt is verrassend gewonnen door Søren Kragh Andersen. De Deen van Alepcin-Deceuninck zat meermaals mee in een groep sterke renners die zich los wist te maken van het peloton op de klimmetjes in het parcours. Op de laatste klim voor de finish werd een definitief gat geslagen, waarna Kragh Andersen de sterkste bleek in de eindsprint.

Eschborn-Frankfurt | Een samenvatting van de race van 2023 met Kragh Andersen als winnaar

Eschborn-Frankfurt staat bekend als sprinterskoers, maar daar legde niet iedereen zich zomaar bij neer. Er was een vroege vlucht zonder grote namen en op ongeveer 90 kilometer van de streep viel het peloton uit elkaar op een klimmetje. Wat volgde was een flink stuk waarin de chaos groot was en de sprintersploegen hun kopmannen terug probeerden te brengen.
Michael Matthews zat wel in de voorste groep van ongeveer 30 man en dus besloot zijn ploeg Jayco-AlUla het tempo hoog te houden. De achtervolgende groep met onder anderen Alexander Kristoff reed op ongeveer een minuut, maar van Jasper Philipsen was geen spoor.

Aanvalspogingen

Op ongeveer 50 kilometer van de streep werd de grote kopgroep bijgehaald door de groep van De Lie en Kristoff, maar nog altijd was er geen beeld van Philipsen. Niet veel later probeerde Martin Marcellusi het in zijn eentje en de Italiaan bouwde een aardige voorsprong op van meer dan een minuut. Toch leek het peloton zich niet echt zorgen te maken over een eenling.
Op het klimmetje dat volgde, werd het peloton wederom flink uit elkaar getrokken onder aanvoering van de betere klimmers. De voorsprong van Marcellusi liep dan ook snel terug. De Lie en Kristoff knokten zich in redelijk kansrijke positie over de heuvel heen, terwijl Sam Bennett en John Degenkolb het lastig hadden.
Ondertussen moest het peloton in de achtervolging op een klein groepje met onder anderen Marc Hirschi en Kragh Andersen. Het gat was op de klim ongeveer een minuut geworden, terwijl Matthews in een klein groepje reed tussen de kogproep en het peloton in op 30 seconden.

Finale

De beslissende slag leek geslagen, want de achtervolgers en het peloton kwamen niet dichterbij. Het leek duidelijk dat de winnaar uit de voorste groep zou komen met Kragh Andersen, Hirschi, Konrad, Rota, Hermans, Williams, Steinhauser, Zimmerman, Fedeli en Marcellusi.
Het peloton deed op vijftien kilometer van de streep nog een laatste poging om de minuut achterstand goed te maken, nadat het groepje van Matthews teruggezakt was. Men hoopte op een scenario waarin de kopgroep in de finale te veel naar elkaar ging kijken, waardoor Lotto-Dstny en Uno-X nog hun sprinters uit konden spelen.
De voorsprong liep ineens snel terug en op negen kilometer van de streep was er nog 30 seconden verschil. Het werd een secondenspel in de slotfase, waarbij het peloton stukje bij beetje dichterbij kwam. Er werd echter veel gestoord door ploeggenoten van de kopgroep, waardoor het gat net niet gedicht kon worden.
In de eindsprint bleek Kragh Andersen de sterkste. De Deen van Alpecin-Deceuninck ging de sprint van kop af aan en niemand kon nog langszij komen.
picture

Eschborn-Frankfurt | Het interview met winnaar Kragh Andersen

Waar kijk je?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie